Kameriye Camisi imam hatibi Ömer Gün ile müezzini Halil İpek, askıda çorap uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

Kentte ilk kez askıda çorap kampanyasını başlattıklarını bildiren Gün, uygulamayı 3 aydır sürdürdüklerini belirtti.

Müezzin arkadaşı ile cami için daha güzel ne yapabileceklerini düşünürken bu fikrin oluştuğunu söyleyen Gün, özellikle yaz günlerinde artan çıplak ayakla namaz kılınmasının önüne geçilmesi için bu kampanyayı başlattıklarını ifade etti.

Çevredeki veya dışarıdan gelen cemaatin bazen çorapsız geldiğini veya abdest alırken çorabının ıslandığını kaydeden Gün, bunun üzerine cemaatin namaza çorapsız girebildiğini söyledi.

Çorap giyilmediği takdirde mantar gibi hastalıkların bulaşabileceğine işaret eden Gün, bunun önüne geçmek için askıda çorap uygulaması başlattıklarını kaydetti.

Gün, 'Çoraplarımızı koymak için yaptırdığımız askılığı duvara montajladık. Buraya da yazımızı yazdık. 'Lütfen çıplak ayakla namaz kılmayalım, çorap hediyemizdir, iade etmeyiniz' diye. Çoraplara cemaatimizden sponsorlar var. Azaldıkça yenilerini koyuyoruz. Bundan cemaatimiz de çok memnun' diye konuştu.

Proje ortağı müezzin Halil İpek de bu uygulama için müftülükten onay alındığını açıkladı. Böyle bir kampanya başlatmayı düşündüklerini müftülük yetkililerine bildirdiklerinde destek gördüklerini bildiren İpek, haftada ortalama 40-50 çorap kullanıldığını söyledi. Burdur'da ilk kez böyle bir uygulama başlattıkları için mutlu olduklarını belirten İpek, kampanyanın diğer camilere örnek olmasını istediklerini ifade etti.


'ÇIPLAK AYAKLA NAMAZ KILMANIN DİNEN SAKINCASI YOK'

Çıplak ayakla namaz kılmanın dinen sakıncası olmadığını kaydeden İpek, ancak hijyen kurallarına tam uymadığı için bu uygulamayı yaptıklarını bildirdi. Vatandaşların kullandığı çorapları iade etmediğini belirten İpek, cemaatin uygulamayı çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Camideki uygulamadan faydalananlardan Mehmet Potak, demircilik yaptığı için her zaman çorabının temiz olmayabildiğini söyledi. Çorapsız namaz kılmaktansa uygulamadan yararlandığını ve projeyi desteklediğini belirten Potak, 'Uygulamayı çok doğru buluyorum. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Başka camilerimize de bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını temenni ediyorum' diye konuştu.


NAMAZ ÖNCESİ VE SONRASI MEYVE SUYU İKRAMI


Öte yandan, camide cemaate ücretsiz meyve suyu ikram ediliyor. Cemaatin sponsorluğunda her gün yüzlerce bardak meyve suyu ikram edebildiklerini ifade eden müezzin Halil İpek, bunun da özellikle misafir cemaat tarafından takdirle karşılandığını sözlerine ekledi./yeni şafak