Şırnak'ta görev yaparken geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı GATA'da yaşamını yitiren Gebzeli Jandarma Er Recep Karaca'nın, askere gidebilmek için kalbinin delik olduğunu söylemediği ortaya çıktı.

Organları ailesi tarafından bağışlanan Recep Karaca'nın cenazesi bugün Gebze'de gözyaşları arasında toprağa verilirken, ağabeyinin de İstanbul'da asker olduğu belirtildi.

Gebze'nin Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan ve kalbinin delik olduğunu bildiği halde askerlik yapabilmek için bunu gizleyen Recep Karaca 7 ay önce askere alındı.

RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE BAYILDI

Aslen Giresunlu olan Karaca, Şırnak'ta Verimli Sınır Karakolu'nda vatani görevini yaptığı sırada nöbete giderken kalbindeki rahatsızlığı nedeniyle düşüp başını çarparak beyin kanaması geçirdi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi alına alınan Er Recep Karaca'nın, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Recep Karaca'nın ailesine durum bildirildi. Ailesi, beyin ölümü gerçekleşen Recep'in organlarının başkalarında yaşaması için bağışlama kararı aldı. Bu karar üzerine Recep Karaca'nın karaciğer, böbrek ve korneaları alındı ve cenazesi Gebze'ye gönderildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Recep Karaca için önce Yavuz Selim Mahallesi 444. Sokak'taki evinin önünde tören düzenlendi.

Recep Karaca, daha sonra Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

AĞABEYİ DE ASKER

İki oğlu da askerde olan anne Havva Karaca ve Baba Orhan Karaca cenazede gözylaşı dökerken, oğullarının kalbinin delik olduğunu, buna rağmen askere gitmek için bunu sakladığını söyledi.