Emniyet teşkilatında 10 yılını tamamlayan polislerin askerlikten muaf tutulmalarını sağlayan kanun tasarısı önceki gece Meclis"te kabul edildi.

Dün Dolmabahçe"deki Başbakanlık Ofisi"ne gelen Başbakan Erdoğan"ı karşılayan polis ve ailelerinden oluşan 30 kişilik grup, teşekkür edip, çiçek sundular. Erdoğan da kendisini alkışlayan polislere alkışlarla karşılık verdi.

MESLEKTE 10 yılını doldurmuş polislerin askerlik hizmetinden muaf tutulmasını öngören yasa tasarısının kabulünün ardından polis aileleri, Başbakan Tayyip Erdoğan"ı ziyaret ederek teşekkür etti. Dolmabahçe"deki Başbakanlık Çalışma Ofisi"nin bahçesine alınan 30 kişilik grup Erdoğan"ı alkışlarla karşıladı. Makam otomobilinden inen Erdoğan da, kendisini alkışlayan polisler ve ailelerine alkışlayarak karşılık verdi. Ailelerin yanına giden Erdoğan"ı ilk karşılayan 1.5 yaşındaki Elisa oldu. Erdoğan yanağından makas aldığı bebeği sonra da kucağına aldı. Ailelerle sohbet eden Erdoğan, çocuklara oyuncak ve diş fırçası hediye etti. Erdoğan"a, elindeki bebeği gösteren 3 yaşındaki Ebrar ise “Benim bebeğim var, ama bunu sevmiyorum” dedi. Erdoğan verdiği bebeği de beğenmeyen Ebrar"a, “Ben bugüne kadar benim bu hediyeleri reddedeni hiç görmedim. Kardeşin var mı, eve kardeşine götür” dedi. Ebrar"ın kardeşinin olmadığını söylemesi üzerine, Erdoğan, annesine dönerek, “Anneye söyle bir kardeş daha getirsin. Zaten en az 3 olması lazım” dedi. Bir polis memuru Başbakan Erdoğan"a çiçek vererek, çıkan yasayla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ndeki polis memurları adına teşekkür etti.

Gece mesaisi

Polise askerlik muafiyeti sağlayan tasarı TBMM Genel Kurulu"nda gece mesaisiyle kabul edildi.

Askerlik Kanunu"nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü"nde Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personel ile mezun olup göreve başlamak kaydıyla polis eğitim ve öğretim kurumlarında öğrenim görmekte olanların askere celp ve sevk işlemleri ertelenecek. Bu yükümlülerden emniyet teşkilatında 10 yıllık hizmet süresini tamamlayanlar, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Yasaya göre, 10 yıllık sürenin başlangıcında, polis eğitim ve öğretim kurumlarından mezun olarak fiilen göreve başlanılan tarih esas olacak. 10 yıllık süre tamamlanmadan Emniyet teşkilatından ayrılan veya başka kuruma nakledilen veya bu süre içinde meslekten ilişiği kesilen personel, genel hükümlere göre askerlik hizmetini yerine getirecek.

Askere terhis

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, bu kapsama giren personelden, halen askerlik hizmetlerini yerine getirmekte olanların, askerlik hizmetleri durdurularak terhis edilecek ve görevlerine iade edilecek. Yasa, yurt dışında görev yapan veya eğitimini yurt dışında sürdüren polisleri de kapsayacak. Düzenleme kapsamına giren polisler hakkındaki yoklama kaçağı ve bakaya gibi suçlardan adli takibat yapılamayacak, başlatılan tahkikatlar da durdurulacak.