Hakkari Çukurca'da askerlik görevini bitirip terhis olan oğlunun eve dönmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen baba Özer Akbayrak'in bu isteği yerine geldi ve oğul Akbayrak bu gün ailesine kavuştu.

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na bağlı Hakantepe Karakolu'nda 15 aylık askerlik yapan Anıl Çağrı Akbayrak Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 12:05'de Van'dan İstanbul'a geldi.

8 gün önce terhis olan Anıl Çağrı Akbayrak, can güvenliği tehlikesiyle Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda bekletildiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Akbayrak "Allah Başbakanımız'dan razı olsun" dedi.

Babasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra helikopterle asker sevkiyatının başladığını belirten Anıl Çağrı Akbayrak, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına şunları söyledi:

"Askerliğimiz bitti 10 günden beri eksi sayıyoruz. 23 Ağustos'ta askerliğimiz bitti. Buraya gelebilmek bizim için çok güzel bir şey. Babam Başbakanla görüştükten sonra helikopterlerle asker sevkiyatı için faaliyet başladı. Yollarda mayın olduğu için can güvenliğimiz yoktu. Bu nedenle karadan askerlerin dağıtım yapılması faaliyeti yok. Bundan sonra hep havadan helikopterlerle olacakmış. Bizi de Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda bekletiyorlardı. Sonra helikopterle Van Havalimanı'na geldik. Askerliği biten 300-400 kişi eksi saydı. Ben 8 gün bekledim."

Uçaktan indikten sonra ailesine kavuşacağı için çok heyecanlı olduğu görülen Anıl Çağrı Akbayrak'ı babası Özer Akbayrak karşıladı. Baba Akbayrak gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak oğluyla birlikte araçlarına binerek havalimanından ayrıldılar.