Şırnak"ta önceki gün bir askerin silahından çıkan mermiyle ağır yaralanan 12 yaşındaki Ahmet Acar hayati tehlikeyi atlattı. Babası Osman Acar, oğlunun bilerek vurulduğuna inanmadığını söyledi

Önceki gün Şırnak"a 10 kilometre uzaklıktaki İkizce Köyü"ndeki İkizce Jandarma Tabur Komutanlığı nizamiyesinde, bir askerin tüfeğinden çıkan kurşun, Ahmet Acar"ın göğüsüne isabet etmişti. Ağır yaralanan İkizce İlköğretim Okulu 6"ncı sınıf öğrencisi Ahmet Acar"ın, Diyarbakır"daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Başhekim Prof.Dr. Sait Alan, “Hayati tehlikeyi atlattı. Kanamaları olduğu için tüp taktık. Kanaması devam etmezse ve tüpler çıkarılırsa hastayı taburcu edebiliriz. Zaten genel sağlık durumu şu an iyi, bilinci de açık. Konuşabiliyor” dedi.

Hemen birliğe koştum

Baba Osman Acar da silah sesini duyar duymaz birliğe koştuğunu söyledi: “Evimiz ile nizamiye arasında 20 metrelik mesafe var. Silah sesini duyar duymaz, nizamiye kapısına koştum. Oğlum yaralı yerde yatıyordu, askerin elinde silahı vardı ve şoktaydı. Askere nasıl olduğunu sordum. Bir sürü asker oğlumun başında toplanmıştı. Ambulans çağırdık. Önce Şırnak Devlet Hastanesi"ne kaldırdık. Doktorlar Diyarbakır"a kaldırılması gerektiğini söylediler. Komutandan rica ettik, sağolsun bizi kırmadı.”

Vuran asker tutuklandı

Amca Ali Acar ise, yeğeni Ahmet Acar"ın askerler tarafından çok sevildiğini söyledi: “Askerler nizamiye içerisinde bulunmayan ihtiyaç malzemelerini Ahmet dışarıdaki bakallardan temin ederek onlara verirdi. Olay günü nizamiyeden silah sesleri geldi. Oraya koştum. Ahmet"i yaralayan asker, elinde silah ve şok geçirmiş bir haldeydi. Benim yeğenim olduğunu biliyordu. Asker beni görünce, "Ağabey ben yaptım" dedi. Askerler Ahmet"i çok severdi. Özellikle sürekli onu çağırıyorlardı. Bakkaldan bir şeyler onlara götürürdü.” Silahından çıkan kurşunla Ahmet Acar"ın yaralanması neden olan ve kimliği açıklanmayan askerin tutuklandığı, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

BİLİNCİ AÇIK, KONUŞABİLİYOR

Diyarbakır"daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde tedavi altına alınan Ahmet"in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Doktorlar, çocuğun bilincinin açık olduğunu ve konuşabildiğini söyledi.