İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisi tarafından 11 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 16 kişiden 13'ü daha tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde adliyeye çıkarılan 11 kişiden 7'si tutuklanmıştı. Böylece tutuklananların sayısı 20'ye çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1, 5 yıl süren takibin ardından 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, insan ticareti, fuhuş, askeri personelin uygunsuz görüntülerini çekerek bu kişilere şantaj yapmak, askeri bilgilere ulaşmak, suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak iddialarıyla 9'u muvazzaf asker 27 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin fuhuş ayağını oluşturduğu ileri sürülen 2'si kadın 11 kişi, öncelikle adliyeye sevk edildi, 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Suç örgütü yöneticileri ve muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu 16 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye gönderildi.

Adliyeye çıkarılan bu 16 şüpheliden 13'ü nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece iki ayrı günde adliyeye sevk edilen 27 kişiden 20'si tutuklanmış oldu.