Şebeke elebaşılığını N.K. (25) adlı Pamukkale Üniversitesi öğrencisi kadının yaptığı ileri sürülürken zanlıların yurtdışından getirdikleri kadınlara Türkiye'de fuhuş yaptırdıkları, fuhuş ve tehdit yoluyla ele geçirdikleri askeri bilgileri para karşılığı üçüncü kişilere sattıkları iddia edildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, İzmir merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Muğla, Manisa, Zonguldak ve Ordu illerinde, aralarında çok sayıda muvazzaf subayın da bulunduğu bir şebekenin fuhuş ve insan ticareti yaptığını belirledi. Bunun üzerine özel yetkili savcılığın talimatıyla harekete geçen Organize Şube ekipleri, 1,5 yıl zanlıları teknik ve fiziki takip altında tuttu. Verilerin toplanmasının ardından harekete geçen ekipler, dokuz ilde bu sabah saatlerinde önceden belirlenen ev ve işyerlerine operasyon düzenledi. Aralarında albay, yarbay ve binbaşı rütbesinde subayların da bulunduğu dokuz muvazzaf askerin içinde yer aldığı çetenin 26 elemanı gözaltına alındı.

LÜKS OTELLERDE FUHUŞ

Şebekenin yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı, onların yurtdışından getirilip götürülmesinde rol aldıkları belirtildi. Şebeke elemanlarının, yurtdışından getirdikleri kadınları İzmir ve diğer illerde zengin işadamları ve yüksek rütbeli subaylar ile bürokratlara pazarladığı iddia edildi. Şebeke elemanlarını takibe alan polis, bu süreçte fuhuş yapan kadınların bazı subaylarla irtibatlı olduğunu tespit etti. Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis, suç örgütü elemanlarının fuhuş yapan kişilerin gizli kamera ile görüntülerini çektiklerini, bu yolla daha sonra şantaj yaptıklarını belirledi.

26 KİŞİ GÖZALTINDA

Dokuz ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonda albay, yarbay ve binbaşı gibi rütbelerde olan sekiz subay, bir astsubay ve aralarında emekli askerlerin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına toplam 26 kişi alınırken soruşturma kapsamında iki kişinin daha arandığı öğrenildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda askeri belge ve askeri dijital materyal ele geçirildi. Zanlıların, fuhuş yaparken gizli kamera ile görüntülerini aldıkları kişilere şantaj yaparak askeri belgeleri ele geçirdikleri, para karşılığı üçüncü kişilere sattıkları iddia edildi. Zanlılar arasında çok sayıda emekli asker ve işadamının da bulunduğu belirtildi. Elebaşı N.K.'nin, kendisini çevresine "üsteğmen" olarak tanıttığı da belirlendi.

MUVAZZAFLAR İZMİR MERKEZ KOMUTANLIĞI'NDA

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkan dokuz muvazzaf asker için İzmir Merkez Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Muvazzaf askerlerin evlerinde, savcı gözetiminde arama yapıldı. Daha sonrası dokuz muvazzaf asker gözaltına alınarak Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Zanlılardan 17 kişi, halen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. Dokuz muvazzaf askerin işlemleri ise Merkez Komutanlığı'nda yapılacak. Şüphelilerin hepsi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.