ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde vatani görevini yapıp terhis olan gence 'Köstebek' davası açıldı.
ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde vatani görevini yapıp terhis olan 22 yaşındaki M.D. hakkında, PKK'ya katılan DTP'li bir kadına bağlı bulunduğu birlik ve bölgedeki askeri haraketlilik hakkında bilgi verdiği iddiasıyla `Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Uludere'deki Irak sınırının sıfır noktasında yeralan Andaç 3'üncü Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Mardin'in Dargeçit İlçesi nüfusuna kayıtlı M.D. adlı er hakkındaki `köstebek soruşturması' tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanığın Uludere İlçesi yakınlarındaki Andaç 3'üncü Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı emrinde askerlik görevini yaparken `Pakize' adlı DTP üyesi bir kadınla yaptığı telefon görüşmesinde bağlı bulunduğu birlik ve bölgedeki askeri hareketlilik ve faaliyetler hakkında bilgi verdiği belirtildi.
Terhis olan ve halen İstanbul'da yaşayan sanık M.D., Silivri Başsavcılığı'na verdiği ifadesinde, Siirt'teki Merkez Evren Mahallesi'nde `Pakize' adlı bir kadınla tanıştığını kabul etti. M.D. bu kadının örgüt üyesi olduğunu bilmediğini ve birliğine döndükten sonra bu kadınla telefonda görüştüğünü bölgedeki askeri faaliyetler hakkında herhangi bir bilgi vermediğini savundu. İddianamede, M.D.'nin birlik hakkında verdiği bilgilerin telefon dinleme kayıtlarıyla tespit edilmesi nedeniyle `PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçunu işlediği gerekçesiyle TCK'nın 314/2, 220/7 maddesi uyarınca 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.