GENELKURMAY İlteşim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Kuzey Irak'ta terör yuvalarına düzenlenen son hava operasyonları ve örgüt içindeki iç çatışmalarda 375 teröristin öldüğünü söyledi.
Haftalık basını bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, 27 Şubat tarihinden itibaren Kuzey Irak'daki PKK kamplarına aralıklarla hava operasyonları yapıldığını hatırlattı. Bu operasyonlar ve PKK içindeki çatışmalarda 375 teröristin öldüğü bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.
EVREN'İN ADININ OKULLARDAN KALDIRILMASI
Basın bilgilendirme toplantısında, emekli generallerin adlarının cadde ve sokaklarla, okullardan kaldırılması gerişimleri de gündeme geldi.
Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in İzmir'deki okullardan adının kaldırılması girişimiyle ilgili soruya Tuğgeneral Gürak, “Bunlar siyasi gelişmelerden etkilenen kararlardır” dedi. Tuğgeneral Gürak, bu konuda Evren'in de basına gereken açıklamaları yaptığını söylemekle yetindi.
Tuğgeneral Metin Gürak, bir soru üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bedelli askerlikle ilgili bir çalışmasının olmadığını söyledi.

MİLLİYET