Uras, Zonguldak'ta, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, krizden çıkmanın, geniş kesimleri siyasete sokmakla mümkün olabileceğini, kamu kesiminde çalışanlara siyaset, sendikalara daha fazla örgütlenme özgürlüğünün sağlanmasının önem taşıdığını söyledi.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu politikalara karşı insanlık yürüyüşünü başlatmayı amaçladıklarını anlatan Uras, şöyle konuştu:

''Son yaşadığımız krizde gördük ki Anayasa Mahkemesi ve AK Parti, aslında hukuki ve siyasi harakiri yaptı. Demokratik açılım yapmaktan başka krizden çıkış yolu yoktur. Ciddi bir siyasi fosilleşme var. Buna karşı her zeminde, başta emekçiler olmak üzere demokrasiyi, 12 Eylül Anayasası yerine de demokratik ve özgürlükçü bir anayasayı savunmalıyız. Gelin hep beraber 12 Eylül duvarlarını yıkalım, demokrasi konusunda geniş bir mutabakatı parlamento ve toplumumuzda sağlayalım.

Cübbeli siyasetin de apoletli siyasetin de memlekete hayır getirmediğini gördük. O yüzden devrimci ve demokratik bir siyasetin önümüzdeki günlerde kutup yıldızı gibi yolumuzu aydınlatmasını diliyorum.''
AA