Hakkında çıkan iddiaların ardından intihar eden emekli albay Abdülkerim Kırca, Ankara Kocatepe Camii'nde son yolculuğuna uğurlanıyor.

ASKER TAM KADRO
Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazına başta Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ olmak üzere tüm kuvvet komutanları katıldı. Kırca, askeri törenle uğurlanıyor. Ayrıca Ankara Garnizon Komutanlığı'ndaki askeri personelin birçoğu camide yerini aldı.
Öte yandan 1998 yılında Jandarma Genel Komutanlığı yapmış Em. Org. Fikret Özden Boztepe de cenazeye katıldı.

ÇELENKLER DE ASKERDEN
Camide Genelkurmay Başkanlığı'nın ve kuvvet komutanlıklarının çelenkleri yer aldı. Bunun yanı sıra Kırca'nın görev yaptığı Batman'dan da bir çelenk vardı. Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'nın da camiye bir çelenk gönderdiği görüldü.
Ayrıca Ali Şükrü Samsun adına da bir çelenk de dikkati çekti.

HÜKÜMETTEN ATALAY

Hükümet cephesinden ise sadece İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cenazeye katıldığı gözlendi. Atalay, aileye taziyesini sunduktan sonra cenazedeki yerini aldı.

EM. ORG. KILINÇ'A KOMUTANLARDAN SELAM
Cenazeye katılanlar arasında ilginç isimler de var. Bunlardan biri de Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç oldu. Kılınç, Başbuğ ve kuvvet komutanlarıyla tokalaşmadan önce selam verdi. Komutanlardan aynı şekilde selama karşılık geldi.

AİLESİ: ARTIK KIRCALAR ZOR YETİŞİR
Ayrıca Kırca ailesi törende bir açıklama yaptı İşte ailenin açıklamaları:

"Bazı şer odaklarının yaygınlaştırdığı olumsuz havanın milletine sadakatle ve can siperine hizmet etmiş insanları, hayatından vazgeçer hale getirdiğinin canlı bir örneği ile karşı karşıyayız. Bu sorumsuzluk, Kırca ailesine olduğu gibi necip milletimizi de derinden sarsmaktadır. Aklı selimin gelip geleceğini ummaktan başka şu anda elimizden başka bir şey gelmiyor. Tek tesellimiz kahraman silah arkadaşlarının ayakta dimdik sergiledikleri birlik beraberlik havasıdır. Yarınlardan eğer ümitliysek siz değerli komutanlarımızın vakur duruşu sayesindedir.

Bu sorumsuzluk vatansever duygularla çalışan fedakar, feragat sahibi insanların gelecekte bulunmasını zorlaştırabilir. Unutulmamalıdır ki Kırcalar kolay yetişmiyor.

Aziz milletimizin başı sağ olsun, evladımıza, milletinin değerli evladına Allahtan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun."


HÜRRİYET