Birçok ulusal televizyon kanalının haber bültenlerine ve yaygın gazetelerin sütunlarına taşıdığı Sökeli asker kaçağı Gönül Hanım"ın çilesinin gündeme gelmesiyle birlikte yardım elleri de uzanmaya başlamıştı. Bir yardım kuruluşu Avukat masraflarını karşılayarak nüfus bilgilerindeki yanlışlığın düzeltilmesi için mahkeme açılmasına yardım etmişti.
Gönül Purçu, uzanan yardım eliyle geçtiğimiz günlerde mahkemeye başvuruda bulunmuş, Söke Devlet Hastanesi"nden kadın olduğuna dair heyet raporunu almıştı. Adli tatil nedeniyle mahkeme Eylül ayına kaldı. Asker kaçağı 2 çocuk annesi Gönül Purçu, 17 Eylül"de çıkacağı mahkemede kadın olduğunu ve asker kaçağı olmadığını ispatlayacak.
Bir yanmda hukuki mücadele sürerken Sökeli asker kaçağı Gönül Purçu"ya basın kuruluşlarının ilgisi bitmiyor. Konuyu basından öğrenen yarım kuruluşları da Göbül Purçu ve Ailesi"ne yardım edebilmek için adeta sıraya girdiler. Bir yardım sivil toplum kuruluşunun Denizli Şubesi Söke"ye gelerek Purçu Ailesine bata gıda ve giyecek malzemeleri olmak üzere çeşitli hediyeler getirdi.
İlgiden ve yardımlardan dolayı mutlu olduğunu ifade eden 2 çocuk annesi Sökeli asker kaçağı Gönül Purçu; “Hayatım boyunca bize böyle yardım eden olmadı. Başıımızdan geçen trajikomik olay nelere vesile oldu. Gerek hukuki, gerekse hayat mücadelesinde yanımızda olan ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekküre diyorum” dedi.