CHP liderinin beyin takımındaki isimlerden biri de emekli albay Recep Cengiz. Genel Merkez'de, başkanlık makamının bulunduğu 12. katta Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışan Cengiz aynı zamanda bir akademisyen.

Genel Başkanlığa seçildikten sonra çalışma ekibini neredeyse tümüyle değiştiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosuna dikkat çeken bir isim dahil oldu. Eski Anıtkabir Komutan Yardımcısı emekli Albay Recep Cengiz, bir buçuk ay önce Kılıçdaroğlu'nun 'beyin takımı'nda yerini aldı. Aynı zamanda bir akademisyen olan Cengiz'in 'Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar' adlı 24 ciltlik çalışmasıyla 'Anıtkabir Özel Defteri: 1953'ten günümüze Anıtkabir'i ziyaret eden yerli ve yabancı heyet başkanlarının Atatürk hakkındaki duygu ve düşünceleri' adlı bir derlemesi var.

ASKER VE AKADEMİSYEN

Asker kimliğinin yanı sıra iktisatçı yönü de bulunan Cengiz, tarih konusunda doktora sahibi. Çeşitli dergilerde yayın yönetmenliği de yapan Cengiz, 51 yaşında. CHP'ye ise emekli olduktan bir yıl sonra yani 2002'de üye olmuş.

'GÖNÜL'DEN DANIŞMAN

Kılıçdaroğlu ile Mart 2009 yerel seçimleri sırasında tanışan Cengiz, bir buçuk aydır CHP Genel Merkezi'nin 12. katında Genel Başkan'a yakın biçimde çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun bazı programlarını uzaktan izlemeyi tercih eden emekli komutanın, CHP Genel Merkezi'nde oldukça etkin olduğu öğrenildi. Danışmanlığını 'gönüllülük' vurgusuyla tanımlayan Recep Cengiz, amacını ise şöyle dile getirdi: Artık ülkeye hizmet edecek dönemdeyiz. Birikimlerimizi aktarabileceğimiz, ülkemize hizmet edebileceğimiz yer olarak da CHP'yi seçtik. (AKŞAM)