Peki Aslı, Deniz ve Mine, bu acıyı nasıl atlatacak? Yıllar sonra yolları Urla"da kesişen üçlünün hayatı, aniden ortaya çıkan bir adamla nasıl değişecek? Bu akşam üçüncü sezona merhaba diyecek diziyle ilgili merak edilenleri, başrol oyuncuları Aslı Enver, İbrahim Kendirci ve Pelin Karahan ile kadroya dahil olan Sarp Apak"a sorduk.


“Kavak Yelleri” sezon finalini korkunç bir kaza ile yaptı ve ana karakterlerden biri eksildi. Böyle bir final sonrası ilk düşünceleriniz neydi?

Pelin Karahan: Merak uyandıracak bir sezon finaliydi. Ben bu finalden sonra “Kavak Yelleri”nde bir geçiş dönemi olması gerektiğini düşündüm. Ayrıca yeni bir karakter, yeni bir tat demek. Tüm bunlar dizinin yeni sezonda yenilenmiş ve daha kuvvetli hikâyelerle geleceğini hissettirdi.

Aslı Enver: Dağhan"ın (Külegeç) ayrılmasına çok üzüldüm. O çok güzel bir renkti dizimiz için, fakat uzun soluklu işlerde böyle şeylerin olması mümkün. Seyirci “Kavak Yelleri”ni çok seviyor ve diziye sahip çıkıyor. Bu yüzden oynamak için hâlâ bir sebebimiz var.

İbrahim Kendirci: Tabii ki “Acaba nasıl devam edecek” dedim ama bu projenin gücüne güç katarak yoluna devam edeceğine de inandım. Öyle de oldu zaten. Bu sene çok başka bir “Kavak Yelleri” izleyecek seyirci, daha renkli, daha hareketli bir “Kavak Yelleri”...

ASLI ÇOK DAHA BENCİL OLACAK

Dizide aşkını kaybeden Aslı karakterinde ne gibi değişimler izleyeceğiz?

Pelin Karahan: Bu olay Aslı"nın hayatında bir dönüm noktası olacak. Daha sert, daha bencil, hayatını okuluna ve doktorluğa adamış, artık sadece mantık ilişkileri yaşayan bir kız olacak Aslı. Kısaca büyük bir değişim gösterecek.

Peki Mine"yi bu sezon ne gibi sürprizler bekliyor?

Aslı Enver: Geçen sezon sonunda Mine ile Deniz zaten birleşmişti. Fakat Mine"nin çalkantılı bir hayatı olduğu için her an her şey olabilir.

İbrahim Kendirci: “Dizide ne olacak?” Bu soruyla her yerde sık sık karşılaşıyoruz. Ama inanın, biz de izleyiciden en fazla bir bölüm sonrasını biliyoruz.

Sarp Bey, dizinin yeni sezonunda sizi Güven rolünde izleyeceğiz. Nasıl biri Güven, anlatır mısınız?

Sarp Apak: Güven aslında hem Erdal, hem Muhittin, hem Samet... Bütün karakterlerin hayatına keskin bir dalış yapıyor, bütün sahtekârlığıyla onların dünyalarını karıştırıyor. Çok renkli ve pırıl pırıl bir rol, umarım hakkını veririm. Oyuncu olarak çok keyif aldım, umarım seyirci de çok eğlenir.

BİZ GERÇEKTEN BİR AİLEYİZ

Dizi setlerinin yoğunluğu bilinir, oyuncular ailelerinden çok birbirlerini gördükleri için setlerdeki arkadaşlıklar da ön plana çıkar. Sizin setinizde ortam nasıl?

Pelin Karahan: Üç yıldır bu ekipteyim. Çok güzel bir sette çalışıyoruz. Gülüyoruz, eğleniyoruz, birbirimize destek oluyoruz. Arkadaşlıklarımız set dışında da sürüyor zaten. Tüm bu işbirliği ve samimiyet de ekrana yansıyor.

Aslı Enver: Oyuncu, yönetmen, yapımcı, kostümcü, makyöz... Hepimiz aynı işi aynı özveriyle yapıyoruz. Herkes birbirinin işini hafifletmeye çalışıyor. şehir dışı işi olduğu için de başka türlü bir yakınlık oluşuyor. Biz gerçekten bir aileyiz.

İbrahim Kendirci: Set muhteşem uyumlu ve paylaşımcı. ıki gün birbirimizi görmeyelim, özlüyoruz! Birbirine alışmış, dinamik bir ekibimiz var ve çok da sabırlı.
Sarp Apak: “Kavak Yelleri” ekibi genç ve diri bir ekip... Ben hemen alıştım. Hepimiz çalışkanız, altı günde 90 dakikalık dizi çekiyoruz. Güzel olsun diye uğraşıyoruz.

TATİL DÖNEMİ NASIL GEÇTİ

Yoğun iş temposuna ara verip tatile çıktığınızda kendinizi nasıl ödüllendirdiniz?

Pelin Karahan: Ailemle ve arkadaşlarımla çok güzel bir yaz geçirdim. Hem dinlendim hem de bol bol gezdim. Ayrıca bolca kitap okuyup film izledim. Kendimi bir adım daha geliştirdim, bu da en büyük ödül sanırım.

Aslı Enver: Tatile girdikten sonra zamanımı mezuniyet oyunumun provalarına ayırdım. Mezun olduktan sonra ailem ve arkadaşlarımla tatil programı yapabildim.

İbrahim Kendirci: Sessizlikle... Sessiz bir tatille, kitapla ve DVD ile.

Sarp Apak: Ben iki film çektim. “Yedi Kocalı Hürmüz” ve “Aşk Geliyorum Demez” filmlerinde oynadım. Kısa bir tatil yaptım ama yetti. şimdi iyiyim, çalışmaya hazırım. İzmir"de kalacağız hep. Burası benim eski şehrim. 9 Eylül Üniversitesi mezunuyum, beş senem geçti burada. Bu yüzden dizinin burada çekilecek olması çok hoşuma gitti.

Aşka saygı duymalı

“Dizi aşkları” haberleri sizi nasıl etkiliyor?

Pelin Karahan: Allah mesut etsin diyorum.

İbrahim Kendirci: Nötr... Özel hayat ve iş hayatını birbirinden ayırmayı bilirsen, cevabın “nötr” olur. Bu çizgiyi bilmek lazım.

Aslı Enver: Aşk her zaman saygı duyulacak bir şeydir. Ben buna dizi aşkı olarak değil, iki insanın birbirine verdiği değer olarak bakıyorum. Böyle şeyler herkesin başına gelebilir ve bize ancak saygı duymak düşer.

Sarp Apak: Benim için şimdilik böyle bir haber yok. “Avrupa Yakası”ndaki Fatoş-Tanrıverdi döneminde olmuştu ama. Bu, işin normali galiba./ kelebek