Mektupları satışa sunan Alicia Carroll, bu mektupların 1976 ile 1980 yılları arasında Kanada'nın Montreal kentinde oturan Janet Jenkins'e yazıldığını açıkladı.

Merkezi ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan ve kraliyet ailelerine ait eşyaların satışı konusunda uzmanlaşmış ''Everything Royal''in yöneticisi olan Carroll, bu mektupları, Prens ile Montreal'deki İngiliz Konsolosluğunda çalıştığı sırada tanışan Jenkins'ten 2002 yılında aldığını ve mektupların 30 bin dolardan satışa sunulduğunu açıkladı.

Genç Prens, Galler Prensesi Diana ile nişanlandığının ilanından 8 ay önce, 8 Haziran 1980'de kaleme aldığı bir mektupta, çevresinin evlenmesini için kendisine baskı yaptığını şu sözlerle anlatıyor:

''En kısa zamanda evlenmem lazım, o zaman bütün bu insanlar rahatlayacak... Ben ise hala, İngiliz Uluslar Topluluğu üyesi her bir ülkeden bir kadınla evlenmenin en iyi çözüm olduğunu düşünüyorum. Endişelenme, ne olursa olsun, önceden haberdar olmanı sağlayacağım.''

O zamanlar 31 yaşında olan Prens mektubunu, ''Bütün aşkımla, Charles'' diye imzalıyor.

Satış yüzünden çok öfkelenen Janet Jenkins, ''Bu mektupların bir müzeye gideceğini sanmıştım'' derken, Carroll, ''Üzgünüm, bu mektuplar 7 yıldır bende ve ben bir iş kadınıyım'' diyor ve Jenkins'in mektupların satılacağını bildiğini ileri sürüyor.

SABAH