Eski danışmanı ile ilişkisi olduğu iddialarıyla gündeme gelen HYP Genel Başkanı Öztürk, Okuyan"dan sonra istifaya hazırlanan 30"a yakın MYK üyesini vazgeçirmeye çalışıyor.
Eski danışmanı Şahane Müftüoğlu ile ilişkisi olduğu iddialarıyla gündeme gelen Yaşar Nuri Öztürk zor durumda. Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Öztürk, Yaşar Okuyan"ın ayrılmasının ardından istifaya hazırlanan 30"a yakın MYK üyesini vazgeçirmeye çalışıyor.

HYP"nin Genel Merkezi"nde bugün 14.00"te yapılacak MYK toplantısında başta Adnan Topuz olmak üzere en az 30 üyenin istifa etmesi bekleniyor. MYK üyelerinin, yaşanan gelişmelerden duydukları rahatsızlığı Öztürk"e bizzat ifade ettikten sonra toplu olarak istifalarını sunacakları belirtiliyor. İstifacı grubun ağırlığını ise Öztürk"ün ekibinden isimler oluşturuyor. Üç gün önce istifa eden Yaşar Okuyan ile birlikte gelen isimlerin de partiden ayrılacakları tahmin ediliyor. Gelişmeleri endişeyle izleyen Yaşar Nuri Öztürk"ün ise toplantıyı ertelemeyi düşündüğü öne sürüldü. Muhalif isimler, “Hoca yarın partiyi açmayabilir. İstifa edecek arkadaşları vazgeçirmek için zaman kazanmak isteyebilir” diye konuştular.