Çocukluk döneminde böbrek yetmezliği tanısı konulan ve 10 yılı aşkın süredir diyaliz makinesine bağlı yaşamlarını sürdüren Yurdagül Lafçı ve Gökhan Türkol, böbrek nakliyle hayata tekrar bağlanmalarının ardından nikah masasına oturdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 7 yaşında böbrek yetmezliği tanısı konulan ve 13 yıl boyunca diyaliz makinesine bağlı yaşayan Yurdagül Lafçı (24) ile 15 yıl diyaliz makinesine bağlı kalan Gökhan Türkol'un (29) aşkları, tanıştıkları diyaliz merkezinde başladı.

Çiftin diyaliz makinesine bağlı geçen çocukluk ve gençlik yıllarının ardından, artık diyalize girecek damar yolları kalmadığı ve yeterli diyaliz olamadıkları için doktorlar çifte böbrek nakli olmalarını tavsiye etti.

Nakil bekleyen çifte ise mutlu haber çabuk ulaştı. Lafçı ve Türkol çiftinin operasyonlarını, Universal Çamlıca Hastanesi'nin genel cerrahi uzmanları Prof. Dr. Alp Gürkan ve Op. Dr. Can Varılsüha gerçekleştirdi.

Böbrek nakliyle yeniden hayata bağlanan ve diyaliz makinesinden kurtularak tamamen sağlıklarına kavuşan çift, iyileşmelerinin ardından evlilik kararı aldı.

Çiftin nikah şahitliğini ise her ikisinin de nakil operasyonunu gerçekleştiren Prof. Dr. Alp Gürkan yaptı.

Prof. Dr. Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lafçı ve Türkol'un uzun süre aynı diyaliz merkezinde tedavi gördüklerini ve arkadaş olduklarını anlatarak, ''Yurdagül Lafçı bize geldiğinde durumu çok kötüydü. Ambulansla geldi. Damar problemleri nedeniyle diyaliz olamıyordu. Hayati tehlikesi vardı. Aile üyelerinden alınan böbrek ile naklini gerçekleştirdik. Aynı aşamada Gökhan Türkol'a da nakil yapıldı. İyileşme süreçlerinin ardından çiftimiz nişanlandı ve nikahları kıyıldı'' diye konuştu.

Yeni evli çifte uzun ve sağlıklı bir ömür dileyen Prof. Dr. Gürkan, ''Nakillerini gerçekleştirdiğimiz ve büyük bir gururla sağlıklarına kavuşmalarını izlediğimiz hastalarımızın bugün evliliklerine şahitlik etmekten de büyük mutluluk duyuyoruz'' dedi.