Eşimle ilişkiye gireceğim zaman ne kadar istekli olursam olayım penisim sertleşmiyor. Bazen de az da sertleşiyorum, ama o zaman da erken boşalma yaşıyorum. Acaba bunun tedavisi var mı?
Sevişme sırasında sertleşme kayboluyor ve uzun zaman geri gelmiyorsa; cinsel açıdan yeterince uyarılmıyor olabilirsiniz. Bazen de sertleşmeyle ilgili gereksiz kaygılarınıza bağlı olabilir. Eşler arasındaki uyum da cinsel hayatı oldukça etkiler. Sertleşme çoğu zaman erkeğin özgüven eksikliğine bağlıdır. Çoğu zaman ön sevişmeyi uzatarak, sertleşmeyle değil sevişme ve cinsel haza odaklanarak, eşinizin ilişkiye daha aktif katılımını sağlayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

KIZLIK ZARI ESNEKLİĞİ
Nişanlımla ilişkiye girdim, fakat hiç kan gelmedi. 3 ay sonra evleneceğiz. Ona güveniyorum, ama biraz kuşkulandım.
Kızlık zarı genelde ilk ilişki ya da yabancı bir cisim girişi ile yırtılır. İlk cinsel ilişki esnasında kızlık zarı ortasındaki delik penis çapından küçük olduğu için halka şeklindeki zar birkaç yerden yırtılır ve az miktarda kanama meydana gelir. Bu yırtıklar birkaç gün içinde iyileşir ve bir daha kanama olmaz. Kızlık zarı aşırı esnek olanlarda veya zar üzerinde yapısal olarak az sayıda damar bulunması durumunda ilk cinsel ilişkide kanama gerçekleşmeyebilir. Bu durum yüzde 1-2 oranında görülür.

ERKEN BOŞALMA...
28 yaşındayım, erken boşalıyorum. Bazı ilaçlar kullandım ama iyi gelmedi. Daha iyi bir ilaç var mı? Teşekkürler.
Erken boşalmayı tedavi etmek için çeşitli yöntemler uygulanır. Ancak önce sizdeki erken boşalmanın tanımı yapılmalı ve muhtemel nedenler araştırılmalıdır. İlaçlar ve geciktirici spreyler ile bu sorununuzu çözemezsiniz. Hatta başka sorunlar oluşabilir. Çünkü geciktirici bazı ilaçlar yan etki olarak cinsel isteksizlik yapabilirler.

TEK ÇÖZÜM KÜRTAJ
2 aylık hamileyim, bu bebeği istemiyorum. Düşük için bir ilaç var mı?
İstenmeyen gebelik durumunda tek çözüm kürtaj olmaktır. Piyasada gebeliklerde düşük yapacak bir ilaç yoktur, bir biçimde düşük olsa da kanamaların durması için yine kürtaj olmanız gerekebilir. Bu da sağlığınızı tehlikeye atacak sonuçlara neden olabilir. Acil bir kürtaj yerine, planlanan ve sağlıklı koşullarda kürtaj olmanız daha sağlıklıdır. Kürtaj işlemi olmadan bebeğin babasının ve bir aile büyüğünüzün de fikrini almanızda yarar olduğunu düşünüyorum. İstenmeyen bir gebelik de olsa, gebe kalmak, bir bebek sahibi olacağını bilmek, her kadında değişik duygulara neden olur. Duygular farklı olsa da, anne olabilme duygusu birçok kadını heyecanlandırır. Çeşitli sebeplerle bu çocuğun alınması, kadını psikolojik olarak etkileyecektir. Bu bebeği kaybetmekle doğurmak arasındaki artıları eksileri iyice hesaplayıp ona göre karar vermeniz en sağlıklısı olacaktır.

SPERM SAYISINI ETKİLEMEZ
Son zamanlarda menim açık renkte çıkmaya başladı. İçindeki spermlerim azalmış olabilir mi? Bunun cinsel gücümle bir ilgisi var mı?
Meninin normal rengi opak-beyazdır. Meninin rengi cinsel güçle alakalı değildir. Ancak uzun süre boşalma gerçekleşmediğinde menide saydamlaşma olabilir. Meninin rengi ile sperm sayısı arasında da bir ilişki yoktur. Sperm sayısı ve kalitesini ancak spermiogram testi ile anlayabilirsiniz.

PENİS UZUNLUĞU
Penis germe metodunun, penis büyütmede faydası var mı?
Peniste büyüme süreci en geç 19. yaş sonunda durur. Piyasada kontrollü fiziksel çekme kuvveti metodunu ile penis büyüttüğü söylenen aletler var. Bu aletlerin penisi uzattığı ve kalınlaştırdığı iddia ediliyor. Bizim tıbbi bilgimiz bu gibi metotların hiç bir faydaları olmadığı yönünde. Hatta penisi büyüttüğü ileri sürülen vakum pompaları penis sertleştiğinde içindeki kanı tutan kapakçıklara ters basınç yolu ile zarar vererek sertleşme problemlerine bile neden olabilir.