O dünyanın en şişman adamı. Onu bu hale getiren ise bir aşk acısıymış.
Geçen yıl 444,5 kilogram ağırlığında olan ve bu yıl 234,9 kiloya düşebilen Paul Mason, İngiltere'de yaşıyor. Mason kendisinden yaşça büyük bir kadınla olan ilişkisinin bitmesinin ardından depresyona girdiğini, sürekli yemeğe başladığını ve sonunda bu hale geldiğini söylüyor.
Geçen yıl hayat kurtaran bir bypass ameliyatı geçiren ve şimdi 234,9 kiloda. 50 yaşındaki eski postacı Mason, yıllarca yatağa bağlı kaldıktan sonra biraz kilo verebilmesi sayesinde artık motorlu bir tekerlekli sandalye yardımıyla harekete debiliyor. Mason, aşırı kilolarının nedeninin açgözlülük olmadığını, gençliğinde yaşadığı aşk acısının buna neden olduğunu belirtiyor.
Aşırı yemek isteği mektuplardaki paraları çalmasına, bu yüzden işini kaybetmesine ve annesinin ikinci mortgage almasına neden olmuş.
Mide ameliyatı sayesinde her gün yediği yemek miktarı biraz daha azalan The Sun'a onu bu hale getiren aşk acısını anlattı:
"Bu 24 saat boyunca yemek yeme halini, 20'li yaşlarımda olan bir şey tetikledi. Kalbimdeki boşluğu doldurmak için yediğimi söyleyebilirsiniz. 21 yaşımdayken bir kadınla tanıştım ve hayatımı değiştirdi. Tanıdığım diğer kadınlardan farklıydı. 39 yaşındaydı, benden büyüktü. Olanlar hakkında konuşmak bile hala canımı yakıyor. Ona Char diyordum. Ona hayrandım ve hayatımın sonuna kadar birlikte olmak istediğim kadın olduğunu düşünüyordum. Bir evi vardı. Birlikte yaptık o evi. Ona o yeri yapmasına yardım etmemden sonra aniden ilişkiyi bitirdi. 1986'da oldu bu. O zaman 26 yaşındaydım. Şüphelenmem gerekirdi. Çünkü hemen başka birini buldu ve kısa süre sonra onunla nişanlandı."
Bu olayı takip eden aylarda babasını kaybetmesi ve annesinin sağlığının kötüleşmesi Mason'ın psikolojisini iyice kötüleştirdi. Yemeye başladı. Her gün durmadan ve çok fazla yiyordu.
Günde 20 bin kalorilik besin tüketiyordu. Bu normal bir insanın alması gerekenin on katıydı. Sonunda yemek alabilmek için mektup zarflarındaki paraları çalınca işinden de oldu. Yatağa mahkum hale geldi. 2002'de fıtık ameliyatı için ambulans geldiğinde, itfaiye ekiplerinin eski evinin ön duvarını yıkması ve bir vinçle kaldırılması gerekti.
Geçen yılki ameliyat sayesinde 127 kilo verebilen Mason, "Yemek tüm hareket kabiliyetimi yok etti ve bunu kendime ben yaptım. Bundan nefret ediyorum, ama her şey kafamdaydı. Kan testleri ve taramalar nispeten sağlıklı olduğumu gösteriyor" diyor ve bundan sonra obeziteyle mücadele için bir şeyler yapmak istediğini belirtiyor.