Organik sektörünün buluşması olarak nitelendirilen ve bu sene ikincisi düzenlenen Ekoloji İzmir Fuarı’na dededen kalma yöntemlerle sıkılan ayak zeytinyağı ile katılacak olan Demirçay ve Kaygılı Köylerinde hazırlıklar tamamlandı.
Fuar ile ilk kez ciddi bir organizasyona katılacaklarını dile getiren Kaygılı Köyü Muhtarı Cavit Kayaf; “Zeytincilikle geçinen köylerimizde yıllardır hiçbir kimyasal ilaç kullanılmadan üretim yapılmakta. Son yıllarda organik üretime geçiş ile bizim yaptığımız zeytinciliğin de önem kazandığını fark ettik. Köylerimizin adının organik tarımla anılmasından da memnunuz” dedi.Muhtar Kayaf, zeytinlik yollarının açılması ile 25 bin dekardan, 250 bin dekara ulaşan zeytinciliğin önemli üssü olacaklarını dile getirdi.
Öte yandan Söke Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğünce desteklenen Kaygılı Köyü ve çevresindeki organik üretimle ilgili 14 Mayıs’ta Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden gelecek olan heyetin inceleme yapacakları öğrenildi.
Fuara Almanya, Romanya, Rusya, Türkiye Cumhuriyetleri, İran, Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan ve KKTC başta olmak üzere pek çok ülkeden alıcıların gelmesinin beklendiği belirtildi.