Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde dolarların havada uçuştuğu gecede Kılıçdaroğlu, geline hasır bilezik taktı.

Şanlıurfa'da, İzol aşiretinden mimar ve işletmeci 27 yaşındaki Ahmet İzol ile aynı yaştaki avukat Dılfıraz Günsever"nin beş yıldızlı bir otelde yapılan düğününe katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, salona zılgıtlar eşliğinde girdi. Kılıçdaroğlu, özel olarak sahneye karşı hazırlanan masada Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Mesut Değer ile CHP İl teşkilatı ve aşiretin illeri gelenleriyle birlikte oturdu.

İçkili düğünde Kılıçdaroğlu, meyve suyu içmeyi tercih ederken, masası içli pilav, kuzu tandır, ordüvi tabağı, yöresel bostana salatası, içli köfte, acılı isotla donatıldı.

Düğünde gelin ve damat pistte çıkarak, Kılıçdaroğlu"nun karşısında çiftetelli oynadı. Bu sırada pistte çıkan genç çiftin üzerine davetliler, dolar atma yarışına girdi. Türkçe ve Kürtçe türkülerin okunduğu gecede yağmur gibi yağan ve pistte saçılan 1 dolarlık banklotları toplamakta görevliler zorlandı. Saz ekibi elemanları tarafından bin 500 liraya satılan 1 dolarları almak için davetliler, adeta seyyar döviz bürosu önünde uzun kuyruk oluşturdu. Bu manzara karışışında rahatsız olan damadın amacısı Hamit İzol, eline aldığı mikrofonla davetlilere uyarıda bulunarak daha fazla gelin ve damada dolar atılmamasını yönünde uyarıda bulundu. Bunun üzerine dolarlar üç görevli tarafından siyah bir çanta içerisinde istiflenerek destelendi.

Yaklaşık bin davetlinin katıldığı düğünde sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, çifte mutluluk dileyerek, “Böyle güzel bir gecede bana söz verdiler. İzol ailesine çok teşekür ediyorum. Ama düğünlerde pek konuşmayı bilmem. Siyaset olsaydı, bir şeyler söylerdik. Ama gençlerimiz burada, onlara yaşam boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, geline hediye olarak 22 ayar hasır bilezik taktı. Takı töreninin ardından çift davulla bir şov yapan davulcu, davetlilerden büyük alkış aldı. Düğünde bir saat kalan Kılıçdaroğlu, dinlenmek üzere otel odasına çekildi. Geceye AK Parti'den geçtiğimiz günlerde ayrılan Sebahattin Cevheri, ile CHP"li eski milletvekilleri Mahmut Yıldız, Vedat Melik, ile daha önceden DP ve AK Parti'de yer alan aşiret üyeleri de bulundu.