Memleketi Adıyaman’dan milletvekili adayı olan Metiner, ilin hem Kürt hem de İslami dokusuna uygunluğu ile dikkat çeken bir aday. Gazetecilik yaptığı dönemde özellikle iktidarın Kürt açılımına destek veren, Meclis’in yeni döneminde de bu konudaki politikalarda etkin rol almasına kesin gözle bakılan Metiner’in Meclis yolundaki önceliği ise Adıyaman’ın sorunları... 
Metiner’in hedefi Adıyaman’da çalmadık kapı bırakmamak. Bir gününe tanıklık etmek için gittiğimiz Adıyaman’da esnaf ziyaretinde yakaladığımız Metiner, gün boyunca “5-0 yapın, bizi uçurun, biz de Adıyaman’ı uçuralım” mesajı ile destek istiyor. Ancak bir dokunuyor bin ah işitiyor. 
 
GAP yarası 
Gençlerin dile getirdiği sorunların başında tüm ülkede olduğu gibi ‘işsizlik’ geliyor. Bir genç öğretmen olduğunu ama atanamadığını söylerken, bir başka genç Metiner’e “Bir kanun çıkarın da ayrımcılığa son verin” diye sesleniyor. Türkiye’nin en büyük projesi GAP ise burada bir yara. Halk, GAP’a, bir ilçe 34 köy verdikleri halde yatırım adına henüz hiçbir şey alamamaktan yakınıyor; sulu tarımın bitme noktasına gelmesinden, tarımla geçinenlerin bir anda ‘ırgat’ konumuna düşmesinden şikâyetçi. Kâhta-Adıyaman yolu ve turizme gerekli önemin verilmemesi bize de aktarılan sorunlar arasında. 
 
Metiner ise tüm bu sorunların çözümü için Başbakan Erdoğan’ın ‘ustalık dönemi’ olarak nitelediği 12 Haziran sonrasına işaret ediyor. 
Adıyamanlının şikâyetlerinden biri de elektirik faturası. Elektrik dağıtımı özelleştirilmiş, faturasını ödemeyenin elektriği hiç beklemeden kesiliyor, açma-kapama parası ise yaklaşık 20 lira. Metiner, özelleştirildiği için bu konuda bir şey yapamadıklarını ancak firma yetkilileriyle görüşeceğini ifade ediyor. 
 
İktidar adayı avantajı 
Mehmet Baki Buğday adlı vatandaşın derdi ise hem çoçuk yardımı alamamak hem de bunun için başvurduğu devlet kurumunda azarlanmak. “Kimse seni azarlayamaz, azarlayan karşısında bizi bulur” diyen Metiner, iktidar partisinin adayı olma avantajıyla ilgili bürokrata hemen ulaşıp, bu tür davranışları nedeniyle uyarıyor. Bir başka vatandaş, yeşil kartının yenilenmesinde güçlük yaşadığını anlatınca Metiner, yine yetkilileri aratarak, neden yapılamadığını sorduruyor. 
 
Kürt sorununu da konuştuğumuz Metiner, Başbakan’ın ‘Kürt sorunu bitmiştir’ açıklamasına tam destek veriyor. Kürt sorununun ‘inkâr ve asimilasyon’ politikalarının ürünü bir sorun olduğunu vurgulayan Metiner, “Bugün, Kürt halkının varlığını inkâr eden, dilini yok sayan bir devlet aklı var mı, yok. O inkâr politikalarını tarihe uğurladık, asimilasyon politikalarını sonlandırdık. Dolayısıyla Başbakan ‘bitti’ derken, inkâr ve asimilasyon politikalarının ürünü olan Kürt sorununun bittiğini söyledi” diyor.