2012 İlkbahar Yaz modasının en önemli trendlerinden biri, asimetrik etekler. Hemen hemen her markada gördüğümüz asimetrik etekleri giymek maalesef biraz riskli. Eğer uzun ve ince bacaklara sahipseniz, çok şanslısınız! Kısa asimetrik etekleri doya doya giyebilirsiniz. Ama bacaklarınızın inceliğine güvenmiyorsanız, uzun asimetrik etekleri tercih etmelisiniz.


Özellikle şifondan yapılmış asimetrik etekler çok gözde. Desenlileri veya farklı dokularda kumaşlarla çalışılan modelleri olsa da, bu modeli en iyi taşıyan kesinlikle şifonlar. Uçuşan, tiril tiril...

Şık bir yere giderken şifon asimetrik eteği, topuklu ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Ama topuklu ayakkabının stiletto gibi fazla iddialı olmamasına dikkat edin. Kalın topuk ve görünümü daha spor yüksek topukluları tercih edin. Tahta taban, platform veya Mary Jane stili ayakkabılar çok güzel olur.

Biliyorsunuz, farklı dokuları birbiriyle kombinlemek çok trendi. İnce ve kalın kumaşları bir arada kullanıyoruz. Şifon eteğinizi kalın kazağınızla giyin. İnce bir kazaksa, beline kemer de takabilirsiniz.

Uzun salaş hırkalar ve motorcu botlarıyla da asimetrik etekleri deneyebilirsiniz.

Yazın bu etekleri en çok sandaletler ve düz tişörtler ile göreceğiz. Ayrıca çiçek desenleri bu modelde daha çok yaygınlaşak.