Yangınlara müdahalede her hangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Didim Belediyesi İtfaiye Müdürü Adem Cengiz, “110 Alo İtfaiye” hattına yapılan asılsız ihbarlar nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini ve zaman kaybına uğradıklarını belirtti.
Didim Belediye İtfaiye Müdürlüğü"nün 2008 yaz sezonundaki faaliyetleri hakkında bilgiler veren İtfaiye Müdürü Cengiz, “2008 yılında ilçemizde meydana gelen yangınların hepsine zamanında müdahale ettik. Bu yangınların 3 tanesinin büyük çapta olurken diğer yangınlar ise makilik, Fundalık ve çalılıkta yangınlar meydana gelmiştir. Didim Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yer alan 23 personel ile bu çalışmalarımızı yürütüyoruz, ekiplerimiz 3"erli gruplar halinde çalışmaları gerçekleştiriyor”dedi.
Didim ve çevresinde çıkan orman ve diğer makilik alanları dışında ilçe merkezinde meydana gelen ev, işyeri ve diğer kapalı alanlarda da çıkan yangınlara da müdahalelerde bulunulduğu belirten Cengiz, yangınlara zamanında müdahale konusunda “110 Alo İtfaiye” hattının önemine değindi. Asılsız ihbarların kendilerini çok zor durumda bıraktığını dile getiren Cengiz, bu ihbarların hem zaman kaybına neden olduğuna hem de harcanan emek ve yakıt bakımından maddi külfet oluşturduğunu kaydetti. Cengiz, vatandaşlardan bu konuda duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi.