İSTANBUL"da fuhuş operasyonunda yakalanan manken ve fotomodeller şoke eden açıklamalarda bulundu. Operasyonda yakalanan mankenler, "Bizi köle gibi kullandılar, senet imzalattılar, borç ödemek için fuhuş yapıyoruz" dediler.

İSTANBUL"da manken ve fotomodellere fuhuş yaptıran çetenin ele başı Dinçer D."nin cep telefonu ile Facebook hesabı incelendi. Kayıtları kontol eden dedektifler, Dinçer D."nin fuhuş yaptırdığı kadınların fotoğraflarını cep telefonu ve Facebook mesajları ile müşterilerine gönderdiğini ortaya çıkardı. Dinçer D."nin cep telefonu ile Facebook hesabında fuhuş yaptırdığı kadınların arşiv fotoğrafları da bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından dün yapılan operasyonla çökertilen çetenin kadrosunda bulunan 10"u kadın 25 kişinin sorgularına devam ediliyor. Polis zanlıların ifadesine başvurdukça çetenin fuhuş yaptırırken kullandığı yöntemlerde ortaya çıkmaya başladı. Buna göre 2006 yılında da yapılan başka bir fuhuş operasyonunda gözaltına alındığı belirlenen çetenin başı Dinçer D."nin önce müşterilerine kadınların fotoğraflarını gönderdiği ortaya çıktı.

Önce müşteriler Dinçer D."ye cep telefonundan mesaj atarak kadın istediklerini söyledi. Bunun üzerine Dinçer D. cep telefonu hafızasında bulunan kadınların fotoğraflarını seçim yapmaları için müşterilere fiyatlarıyla birlikte gönderdi. Müşterinin seçim yapmasının ardından fiyat konusunda birkaç kez daha mesajlaşan Dinçer D., son mesajında fuhuş yaptırdığı kadının gideceği oteli müşterisine bildirdi.

Dinçer D., ayrıca adına açtırdığı Facebook hesabından da fuhuş yaptırdı. Facebook"tan da müşterilerine kadınların fotoğraflarını gönderdi ve pazarlık yaptı. Anlaşma sağlandığında da Dinçer D., kadınları müşterilerine gönderdi.

Öte yandan poliste yasa gereği "Mağdur" sıfatıyla ifade verdikten sonra serbest bırakılan ve aralarında fotomodel, VJ. ve dansözlerin bulunduğu 27 kadından bazılarının şebekeden şikayetçi oldukları öğrenildi. Güvenlik nedeniyle isimleri açıklanmayan bu kadınların "Bizi borçlandırdılar ve fuhuş yapmaya mecbur ettiler. Onların dediklerini yapmak zorunda kaldık. Şikayetçiyiz" diye ifade verdikleri öğrenildi.

Yetkililer fuhuş çetesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü savcılıktan ek gözetim izni alınan şahısların pazartesi günü adliyeye gönderileceğini belirttiler.