Almanya"da nikâhlı olduğu amcasının kızı Mizgin Baytekin"i kıskançlık nedeniyle vahşice öldüren Önder Baytekin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kararı okuyan Yargıç Jutta Albert, Baytekin"e, “Aileye yazdığınız mektupta şeytana uyduğunuzu söylemişsiniz. Ancak şeytan sizsiniz” dedi.

ALMANYA"nın Bielefeld kenti yakınlarındaki Harsewinkel"de geçtiğimiz yılbaşı sabahı amcasının kızı olan eşi Mizgin Baytekin"i (18) vahşi bir şekilde öldüren Önder Baytekin (26) ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Bielefeld Eyalet Mahkemesi"nde yaklaşık beş saat süren dördüncü duruşmada söz alan Alman Savcı Klaus Metzler, olayı “Maço Cinayeti” olarak niteleyerek ömür boyu hapis cezası talep etti. Mahkeme yargıcı Jutta Albert de savcı ve ailenin avukatının isteklerini dikkate alarak, sanığın cinayetten ötürü ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Duruşma sırasında zaman zaman ağlayan Önder Baytekin, kararı ellerini yüzüne kapatarak soğukkanlılıkla dinledi.
Yargıç Jutta Albert kararı okuduktan sonra sert bir ses tonuyla Önder Baytekin"e dönüp şunları söyledi: “Bir insan sevdiği kişiyi nasıl öldürür. Aileye yazdığınız mektupta şeytana uyduğunuzu yazmışsınız. Ancak bu cinayeti işleyen şeytan sizsiniz. Yirmi kez başından ve boynundan bıçakladınız. Gözlerini oyarak kör ettiniz. Tekrar tekrar bıçaklayıp dövdünüz. Tüm bu caniliği anlayamıyorum. Ancak bu acıyı ömür boyu taşıyacaksınız. Sadece siz değil aileleriniz de taşıyacak.”

Mizgin"in annesi Aslıhan ve babası Hatif Baytekin, duruşma sırasında cinayetin nasıl işlendiği ve genç kızın o an neler hissettiği konusunda yapılan konuşmalardan etkilenerek zaman zaman gözyaşlarını tutamayarak ağladılar. - hürriyet