CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Dörtyol ilçesinde AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun adının karıştığı olayla ilgili, ''Tahmin ediyorum emniyet müdürü birkaç gün içerisinde konuşacak, bildiklerini anlatacak ve asıl kıyamet o zaman kopacaktır'' dedi.

Dudu, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlediği basın toplantısında, Dörtyol'da yaşanan olayın bir vekil çocuğu davranışının çok ötesinde anlamlar taşıdığını savundu.

Olayın, AKP'nin gerçek siyasal anlayışının somutlaşması olduğunu öne süren Dudu, şöyle devam etti:

''Bugün görüyoruz ki, toplumsal tepkiler yükselince, Başbakan başta olmak üzere tüm AKP kurmayları polislerimizi ve emniyet teşkilatımızı günah keçisi konumuna getirerek, bu işten sıyrılmaya çalışıyorlar. Her olayda bir sürü laf eden sayın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu olayla ilgili bir kaç kem kümün dışında ortada yok. Sayın bakan, bu olay senin görevlilerinin, mesleki namuslarının ayaklar altına alınmasıdır. Neden sessiz kalıyorsunuz- AKP Hükümeti, İçişleri Bakanı ve bizzat Başbakan burada görevlerini yapan polisleri ortaya yem olarak atarak, bu işten sıyrılamazlar. Hacı Bayram Türkoğlu'nun disipline verilmesi ya da partiden istifa ettirilmesiyle de bu işten sıyrılamazlar.''

Emniyet müdürünün de diğer polisler gibi masum olduğunu iddia eden Dudu, şunları kaydetti:

''Tahmin ediyorum ki, emniyet müdürü birkaç gün içerisinde konuşacak, bildiklerini anlatacak ve asıl kıyamet o zaman kopacaktır. İnanıyorum ki, emniyet müdürü tecrübeli ve deneyimli bir müdürdür. Herhangi bir yazılı talimat almadan bu uygulamayı yapmadığına inanıyorum. Yakında o da ortaya çıkacaktır. Türkiye'nin başka yerlerinde de buna benzer olaylar yaşanıyordur.''

Dudu, bir gazetecinin, aynı olaya ilişkin 1 ay önce tüm Hatay milletvekillerine e-posta olarak bir iletinin atıldığı ve konuya ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, ''Konudan bilgimiz vardı. Tam gününü bilmiyorum ama, bir süre önce bilgimiz vardı. Biz de inceleme halindeydik. Konunun mağdurlarıyla çeşitli görüşmeler yapmıştık'' dedi.