İddia TRT"nin hazırlamakta olduğu Kıbrıs Barış Harekatı"na yönelik bir belgeselde ortaya atıldı.
“Dünden Yarına Kıbrıs” adlı belgesel için dönemin önde gelen siyasileri ile uzmanlardan ve askerlerden görüş alındı. Görüşüne başvurulan isimlerden biri de, harekat emrini veren Ecevit Hükümeti"nin ortağı MSP"nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan oldu.

"DERHAL HAREKETE GEÇİN" DEDİM

Dönemin Başbakan Yardımcısı olan Erbakan, şu iddiada bulundu: “Başbakan Ecevit"i yolcu etmek üzere Genelkurmay Başkanı Semih Sancar Bey, kuvvet komutanları, havaalanında bulunuyorduk. Semih Sancar Bey, Başbakanvekili olarak benimle özel görüşmek istediğini söyledi. Havaalanında özel odaya çıktık, kuvvet komutanları ile beraber özel bir oturum yaptık. Özel bana "Kaybedilecek bir dakika dahi yoktur. Sevk edeceğimiz kuvvetler İskenderun"dan, Taşucu"na kadar Akdeniz Bölgesi"ndeki kıyılara yerleştirilmiştir. Bunları Taşucu"ndaki gemilere yüklememiz iki gün vakit alır. Siz bize şimdi emir verirseniz biz iki gün sonra bunları gemilere yükleriz. Harekete geçelim mi?" diye açık bir şekilde sordu. Biz de zaten Bakanlar Kurulu olarak çıkartma kararı aldığımıza göre "Derhal harekete geçin" dedim” diye konuştu.

SP"de yeni lider Numan Kurtulmuş

26 Ekim"de kongresini toplayacak olan Saadet Partisi"nde gözler yine Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan"a döndü. Erbakan"ın da bu defa, Oğuzhan Asiltürk"ün dışında tüm başkanlık divanı üyelerinin Genel Başkanlık için desteklediği Numan Kurtulmuş"a "Evet" dediği ileri sürülüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın 22 Ekim seçimleri öncesi bizzat görüştüğü Kurtulmuş, milletvekilliği teklifini geri çevirerek SP"de kalacağını bildirmişti.