Suç tarihinde sanığın 17 yaşında olması nedeniyle İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu R.Ç. ve avukatı Aydoğan Yolyapan ile ölen İrlandalı kadınların ailesinin avukatı Barış Kaşka katıldı.

Mahkemede, suça sürüklenen çocuk R.Ç'nin, ''İzmir Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne gönderilerek el ve ayak bileklerinin pelvis grafisi ile alt ve üst çeneyi içine alacak şekilde panaromik grafisi çekilme suretiyle yaş tespiti ile ilgili alınan sağlık kurulu raporunun geldiği'' belirtildi.

7 hekimin imzası bulunan sağlık kurulu raporunda, bulguların 22 yaş sonucu ile uyumlu olabileceğine oybirliğiyle karar verildiği kaydedildi.

İrlandalı ailelerin avukatı Barış Kaşka, raporun, R.Ç'nin suç tarihi itibariyle 18 yaşını doldurduğunu gösterdiğini ifade ederek, dosyayla ilgili ''görevsizlik kararı'' verilmesini istedi.

R.Ç'nin avukatı Aydoğan Yolyapan ise yaşla ilgili gelen raporu kabul etmediklerini belirterek, Adli Tıp Kurumundan yeni bir rapor alınmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı da aynı yönde talepte bulundu.

Mahkeme heyeti, talepler doğrultusunda suça sürüklenen çocuk R.Ç'ye yeni rapor alınması için, dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Adliye önünde, destek için duruşmayı izlemeye gelen İrlandalı bir anne ve kızıyla açıklama yapan avukat Barış Kaşka, yakınlarını kaybeden İrlandalı ailelerin tek isteğinin adaletin yerini bulması olduğunu söyledi.

Ailelerin Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu dile getiren Kaşka, ailelerin gelişmeler karşısında mutlu olduklarını ifade etti.

Dosyanın R.Ç'nin kemik yaşının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verildiğini hatırlatan Kaşka, buradan gelecek sonucu bekleyeceklerini kaydetti.

Olay

Aydın Kuşadası'nda, 18 Ağustos 2011 tarihinde, 15 yaşındaki İrlandalı S.G, annesi Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmore'den (50) haber alamayınca polise haber vermişti. Polis, genç kızın sevgilisi olduğu öğrenilen R.Ç'nin (17) ifadesini almıştı.

Çelişkili ifadeler veren R.Ç. İzmir'de öldürdüğünü iki kadını Buca'da ormanlık alanda gömdüğünü itiraf etmişti.

R.Ç, İzmir Adliyesinde tutuklanarak Bergama Çocuk Tutukevine gönderilmişti.

R.Ç'nin ''tasarlayarak iki kişiyi kasten öldürdüğü'' gerekçesiyle iki defa ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı, zanlının olay tarihinde 15-18 yaş grubuna dahil olması nedeniyle bu cezanın TCK'nın 31/3. maddesi gereğince indirilmesini ve iki kez 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası verilmesini talep etmişti.

İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, müşteki avukatı Kaşka'nın olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla sanık R.Ç'nin babası E.Ç'nin de tutuklanması gerektiği yönünde talepte bulunması üzerine baba E.Ç. de tutuklanmıştı. Baba E.Ç. hakkında henüz dava açılmadı.


Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!