Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), üyesi olduğu Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)"in organize ettiği “ESİDEF 2, İş Geliştirme Platformu”na üyesi olan işadamları ile katılarak Aydın ekonomisini canlandırmayı hedefliyor.
18–19 Ekim tarihlerinde İzmir Fuar Alanı 3 ve 4 nolu salonlarda yapılacak olan platformda işadamları kurdukları stantlarda ürünlerini sergileyebilme ve 28 farklı sektörden 10 bin işadamı ile birebir görüşerek iş bağlantısı kurma fırsatı elde edebilecekler. “ESİDEF 2. İş Geliştirme Platformu”"n un AYDINLI işadamları için büyük bir fırsat olduğunu belirten ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Dokuzlu: “Geçen yıl ilki yapılan platformda ASİAD"lı işadamları olarak büyük kazanımlar elde ettik. 5 stant ile katıldığımız “ESİDEF 1. İş Geliştirme Platformu”"n da Barut parke, Balkan makine, Temeller mobilya, Ekotek kazan gibi Aydın ve ekonomisinde önemli yere sahip firmalar ile yer aldık ve iki gün boyunca katılımcı firmalarımız 50 iş görüşmesi yaptı. Bu yıl ise 20 firma ve 8 stant ile katılarak 100 iş görüşmesi ile Aydınlı işadamlarının ticari potansiyellerinin daha da arttırmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Amerika"dan başlayıp kısa sürede dünyayı saran küresel ekonomik krizin Türk işadamlarının da er geç etkileneceğine değinen Dokuzlu, iş adamlarımızın kriz karşısında iyi bir strateji belirlemeleri gerektiğini belirtti. Yeni ticari açılımlar yapmanın en iyi yolunun da bu tür platformlara katılımcı olmaktan geçtiğini söyleyen ASİAD Başkanı Çetin Dokuzlu; “Balıkesir"den, Antalya"ya, İzmir"den, Afyon"a kadar 10 bin işadamı ve 20 bin iş görüşmesinin hedeflendiği ESİDEF"in platformunda ASİAD üyesi iş adamlarımız ticari potansiyellerini arttırma ve yeni pazarlara açılma imkânı bulacaklar” dedi.
ESİDEF 2. İş Geliştirme Platformu"nun açılışının Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından yapılacağını ve işadamları için iş dünyası hakkında konuşmacıların olacağını ifade eden ASİAD Başkanı Dokuzlu; “Amacımız derneğimizin üye işadamlarını diğer dernek üyeleri ile tanışmalarını ve aralarında ticari bağlantı kurmalarını sağlamak, ticari potansiyellerini arttırmak hem de yeni pazar arayışlarını karşılamak. Ayrıca iş dünyası tarafından tanınmış kişiler ile işadamlarımızı platformda bir araya getirmeyi düşündük. Mobilya sektöründe dünya devi olma başarısını gösteren ve finans sektöründen enerjiye kadar birçok alanda faaliyet gösteren Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Boydak bilgi ve tecrübelerini aktaracak. İşadamlarımız Taha Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü, tekstil sektörünün devlerinden olan LC Waikiki"nin Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık "tan marka ve marka yönetimi gibi konularda bilgi alma fırsatı bulacaklar. Ayrıca sivil toplum çalışmaları ile kamuoyunda tanınan ve kâğıt sanayinden kimya sanayine birçok sektörde başarıyla faaliyet gösteren, SARKA ve AKDOSAN Aksu Kâğıt Ürünleri Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi olan Ahmet Ciğer"den iş dünyasında sivil toplum, ekonomik krizi anlatırken, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Birliği (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan KOSGEB ve Kobi destekleri hakkında bilgi aktaracak”şeklinde konuştu.
“AYDIN POTANSİYELİNİ KULLANMIYOR.”
Aydın"ın bölge ve ülke ekonomisi için önemini anlatan Çetin Dokuzlu Aydın"ın stratejik olarak iş adamları ve firmalar için fırsatlarla dolu olduğunu, ulaşım imkânlarının rahat olması, İzmir limanına yakınlık gibi faktörlerin Aydın"ı yatırımlar için cazip hale getirdiğini vurguladı. Dokuzlu; “Her türlü organizasyonuna destek verdiğimiz ESİDEF"in programlarında Aydın ve Aydın ekonomisini tanıtma imkânı buluyoruz” ifadesini kullandı.