AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Sektörel komisyonlardan Yapı ve İnşaat sektörünün toplantısını ASİAD başkan vekili Abdülkerim Tikbaş, Yapı ve İnşaat komisyonu başkanı Adnan Pilge, Sanayi Odası meclis başkanı Yalçın Pekgüzel, Marangozlar odası başkanı Süleyman Algün ve ASİAD yapı ve İnşaat komisyonu üyeleri katıldılar.
 
ASİAD ’ın komisyonları oluşturmaktaki hedefini açıklayan Başkan vekili Abdülkerim Tikbaş,  Derneğimiz Ülkemiz ve Dünyadaki ekonomik ve sosyal gelişmeleri takip etmektedir. Derneğimiz amacı; Üyelerimizin kurumsallaşması ve gelişmesi amacıyla hizmet ederken yerel duyarlılıkları da dikkate alarak, İlimiz ekonomisini ve işadamlarını global ekonominin etkin bir parçası haline getirmektir. Derneğimiz ayrıca ülke genelinde olduğu gibi ilin sorunları ile ilgili tespitlerini düşüncelerini ve önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı ve bu yönde katılımcı öneriler sunmayı hedeflemiştir. Aynı sektör temsilcilerinin bir araya gelmeleri amacıyla derneğimiz sek törel komisyonlara ayrılmıştır. Derneğimizin Yapı ve İnşaat sektörü komisyonuna Yönetim Kurulu Üyemiz Adnan PİLGE başkanlık edecektir.
Kendilerine yardımcı olacağımızı belirtir Derneğimiz, Federasyonu muz ( ESİDEF) ve konfederasyon ( TUSKON )’ un yetkili kurumlarında değerlendirilerekten çözüm önerilerine her zaman açığız.
 
Yapı ve İnşaat komisyonu başkanı Adnan Pilge, “Şu anda bizleri ilgilendiren Yapı ve İnşaat sektörü olarak neler yapabiliriz, hedeflerimiz, çalışmalarımız nelerdir. Bir yol haritası çizerekten hedefe kilitlenmemiz lazım. İşlerimizin yerinde ve zamanında olabilmesi için bir yürütme kurulu oluşturmalıyız. Dedi.
 
Tpolantıya katılanların görüşleri teker teker dinlendi Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel,  “Üyelerin dayanışma ruhu içinde olmaları, netvörklerinin artması lazım, Kayseri deki iş adamları Çarşamba oturumları adı altında bir değerlendirme toplantısı yapıyorlar. Bizler niçin yapmayalım.” Süleyman Algün Küçük esnafın sıkıntılarından, Merdiven altı işlerin üreticiyi zora soktuğunu belirterek birlik ve beraberlikle neler olabileceğini dile getirdi. Konuşma yapan bir çok üye sektörün gelişen bölgelere bir gezi yapılmasını, bilgi ve beceri paylaşımı seminerleri olmasını, bilgilendirme ve eğitim seminerleri düzenlenmesini istediler.     
388648_258459374207262_100001296053226_657478_1670037521_n.jpg