Konuyla ilgili Aydın Sanayi Odası'nda ve Ticaret Odası'nda ayrı ayrı bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirten ASİAD Başkanı Ahmet Celal Kavcar, Aydınlı tüm sanayici ve işadamlarını bu organizasyona katılmaya çağırdı. Afrika ülkelerinin son yıllarda dünya ekonomisinde cazip bir pazar haline geldiğini ifade edene ASİAD Başkanı Kavcar, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) başkanlığında yapılacak bu organizasyonda ülkeler arasındaki işadamları ile 30 bine yakın ikili iş görüşmesi yapılacağını belirtti.
ASİAD Başkanı Ahmet Celal Kavcar konuyla ilgili açıklamasında “Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından organize edilen ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleşecek olan program, Afrika içerikli en büyük dış ticaret organizasyonudur. Hedefimiz ise Afrika ülkeleriyle pazarı artırmaktır. 'Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü' olarak adlandırılan organizasyonda ithalat, ihracat üzerinde yapılacak ikili görüşmelerde Aydın'daki işadamlarımız, kendi bölgeleri için değişik pazarlar arayacaklar. Türkiye, Afrika kıtası ülkelerinden 2007 yılında 15 milyar dolar değerinde ürün ihraç etti. 2008 yılı için iki ülke arasında ticaret potansiyelinin ikiye katlanması hedefleniyor” dedi.


ASİAD Başkanı Kavcar, Türkiye'nin Afrika ülkeleri açısından pek çok tarım ve sanayi ürünü yanı sıra cazip bir pazar oluşturduğunu, İstanbul ve değişik yerlerde yapılacak toplantılardaki ikili görüşmeler neticesinde Afrika ülkeleriyle aralıksız ticaret yapma imkanı doğacağını kaydetti.
“SANAYİ ÜRÜNLERİNİN YANINDA İNCİR, KESTANE VE ZEYTİNYAĞI AFRİKAYA TAŞINACAK”
ASİAD olarak organizasyondan ümitli olduklarını ve İstanbul'daki etkinliğin ardından Afrikalı işadamlarını Aydın'da davet edeceklerini ifade eden Başkan Ahmet Celal Kavcar, “Dünyanın en iyi ve en fazla incirini üreten il biziz. Zeytin, zeytinyağı ve kestanenin yanında değişik sektörlerde dünyaca tanınmış markalarımız var. Gelen yabancı konuklarımızı hem yerli ürünlerimizi tanıtacağız, hem de bizzat fabrikaları gezdirerek Aydın'da üretilen ürünleri göstereceğiz. Hedefimiz Aydın'ı dünya şehri yapmak” dedi.
13-15 Mayıs 2008 tarihleri arasında istanbul'da gerçekleşecek olan organizasyona katılmak isteyen sanayici ve işadamlarının ASİAD'a baş vurmaları istendi.
Organizasyona katılacak Afrika ülkeleri ise şunlar: Nijerya, Güney Afrika cumhuriyeti, Kamerun, Moritanya, Gana, Malavi, Senegal, Cad, Fas, Kango, Cezayir, Nijer, Burkina Faso, Sudan, Mısır, Madagaskar, Mali, Kenya, Gabon, Togo, Uganda, Orta Afrika Cumhuriyeti, Gine, Liberya, Zambia, Zimbabwe, Namibya, Swaziland, Lesotto, Bostwana, Angola, Kongo Demokratik C., Komor adaları, Şeyseller, Mauritus, Mozambik, Yemen, Etiyopya, Tanzanya, Somali, Eritre, Burundi, Raunda, Benin, Fildişi, Gine-Bissau, Sao Tome and Principe, Cape Verde, Siera Lone, Gambia.