Hollanda tarihinde ilk kez bir Türk genci Kraliyet Harp Akademisi’ni ırkçı sataşmalara maruz kaldığı gerekçesiyle Ulusal Ombudsman’a şikayet etti.

Hürriyet’in haberine göre, askerliğe olan tutkusu nedeniyle Amsterdam Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini yarıda bırakarak psikolojik ve fiziki dayanıklılık testlerinden en yüksek puanla geçip Breda kentindeki Kraliyet Harp Akademisi’nde eğitime başladığını anlatan İsmail Selvi, “Bir ay boyunca her şey çok güzel gitti. Tüberküloz testi sırasında kolumdaki çiçek aşısını gördüler ve yabancı olduğumu anladılar. Her şey bir anda değişti. Sınıf öğretmenin ırkçı sataşmalarını önceden umursamadım. ‘Eğitimi bir parçasıdır’ diyerek geçiştiriyordum. Ancak durum her geçen gün daha da arttı, sataşmalar artık eğitim dışında da olmaya başladı” dedi.

''TEK BAŞINA MÜCADELE EDİYORUM''
Selvi, okul komutanına yaptığı şikayetin ciddiye alınmaması üzerine başlattığı mücadele sürecine ilişkin “Aralarında sendikaların, Türk kökenli milletvekillerinin de bulunduğu sayısız kurum ve kuruluşa başvurdum. Kimi avukat ‘bu işten fazla para kazanamam’ diyerek, kimisi de korkudan dosya ile ilgilenmedi. 2008 yılından bu yana tek başıma mücadele ediyorum” dedi. İsmail Selvi, 2011 yılında Temsilciler Meclisi’nin araştırma komisyonunda dinlendiğini belirterek, “Ancak okulda değişen bir şey yok. Ben de Ulusal Ombudsman’a şikayette bulundum” dedi. Türk gencinin yaşadıklarına ülkenin önde gelen gazetelerinden De Volkskrant’ta geniş yer verdi.