Turhal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde temizlik işçisi olarak görev yapan Şakir Ertürk, süpürge çalışmaları sırasında yaşlı bir çiftin kendilerine gelerek o bölgede altınlarını kaybettiğini söylediğini belirtti.
 
Bunun üzerine temizlik çalışmalarını daha titizlikle sürdürdüklerini, kısa süre sonra 15 adet cumhuriyet altınını bir naylon poşet içerisinde bulduğunu ifade eden Ertürk, hemen temizlik işleri çavuşuna konuyla ilgili bilgi verdiğini ve altınları teslim ettiğini söyledi.
 
Temizlik işleri kontrol çavuşu Dursun Zırın, Şakir Ertürk'ün bulduğu altınlarla ilgili Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'e bilgi verdiklerini, Gözen'in altınlarını kaybeden çifte ulaşılarak tutanak karşılığı teslim edilmesi talimatını verdiğini ifade etti.
 
Altınları kaybeden Yayla Keskin ve Abbas Keskin çifti, tutanak karşılığı teslim aldıkları altınları bulan Ertürk'e teşekkür etti.
 
Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, belediyeleri bünyesinde asgari ücretle (yaklaşık 600 lira net) görev yapan bir işçinin örnek davranışının kendilerini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi.
 
AA