Tabelanın altından geçemeyen yüklü kamyonlar büyük sıkıntı yaşadı. Bir kamyon, yükü tabelaya sürünerek geçerken, geçemeyen diğeri ise servis yolunu kullanmak zorunda kaldı.
 
Olay İyidere ile İkizdere ilçeleri arasında bir süre önce başlatılan yol yapım çalışmaları nedeniyle meydana geldi. Asfalt dökülen karayolunun zemini yükseldi, güzergah üzerinde önceden kalan Karayollarına ait yüklü araç yüksekliği uyarısı bulunan tabela, yüklü araçların geçişini engellemeye başladı. Yolun her iki tarafında tabela altında karşılaşan iki yük kamyonu, yolda bir süre mahsur kaldı. Araçlardan inen sürücüler şaşkın bakışlarla üzerinde, '4.50 metre' yüklü araç uyarısı bulunan tabelayı inceledi.
 
Sürücülerden biri kamyondaki yükü tabelaya sürtünerek geçmeyi başardı. Yüküyle tabelanın altından geçemeyeceğini anlayan diğer kamyon sürücüsü ise, geri dönmek ve servis yolunu kullanmak zorunda kaldı. Diyarbakır’dan geldiğini ve hiçbir üst geçit ve tabelaya takılmadığını anlatan kamyon sürücüsü, Rize’de akıl almaz engelle karşılaştığını söyledi. Diğer yüklü kamyonların da tabela altından geçerken aynı sorunu yaşadıkları gözlendi.