ASELSAN Elektrikli Araç Sistemleri Program Müdürü Ali Murat Topçu, toplu ulaşım için TEMSA ile elektrikli otobüs geliştirdiklerini, yaklaşık 10 dakikada şarj olabilen aracın ilk iki prototipinin hazır olduğunu belirtti. TopçuŞarj için beklemeler olmuyor ve bu aracın kısa zamanda belediyelerimiz tarafından kullanılmaya başlanacağını tahmin ediyoruz. dedi.

1489855985_aselsan-ile-temsadan-turkiyenin-ilk-100-yerli-elektrikli-otobusu-temsa-avenue-ev878080.jpg

 ASELSAN'ın Ulaşım, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri Sektör Başkanlığı olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Topçu, 'Aracın en önemli birimi olan elektrik motoru, motor sürücüsü, kontrol birimi ve aracın diğer güç ihtiyaçları için gerekli olan çeviriciler Aselsan tarafından yerli ve milli olarak üretildi. Bunlar pek çok farklı araçta kullanılabilecek şekilde tasarlandı.' dedi.

 Aracın içerisinde olmazsa olmazlardan birinin de kontrol olduğunu belirten TopçuKontrol birimleri de bizim geliştirdiğimiz askeri araçlarda kullandığımız birimler. Bu birimleri de sivil alana taşıdık. Şimdi bu birimlere akıl katmaya sıra geldi. Akıl katmak her türlü aracın otonom sürüş kabiliyetleriyle donatılması demek. Birkaç değişik proje kapsamında bu faaliyetlere de başlıyoruz. diyerek sözlerini sonlandırdı.