ANKA

ASELSAN, sabit telefonlar ile cep telefonlarının dinlenmesini engellemek amacıyla geliştirdiği GSM kripto modülünü önümüzdeki aylarda tamamlayıp başta TSK olmak üzere, telefonlarının dinlenmesi risk taşıyan kamu kurumlarına satmaya başlayacak.


Telsiz haberleşmesinde kriptolama üzerinde çalışan ve sistemler üreten ASELSAN, "2112 GSM Kripto Modülü Projesi" kapsamında sabit ve cep telefonlarına uygulanacak modül sayesinde hem telefonların dinlenmesi engellenecek hem de güvenli konuşmaların yapılması sağlanmış olacak.

Özellikle Doğu ve güneydoğu bölgelerinde PKK ya karşı TSK alacağı tedbirlerin başında güvenli iletişimin geldiğini belirten yetkililer, “Güvenli iletişim sağlandığı zaman risk daha da azalır” görüşünü dile getirdiler.

Mevcut GSM şebekeleri üzerinden güvenli haberleşme ihtiyacının giderek önem kazandığını belirten yetkililer, farklı coğrafi bölgelerde yapılan dağınık ve çok hareketli çok uluslu askeri görevlerde güvenli iletişime büyük bir ihtiyaç olduğunu ve ASELSAN"ın bu ihtiyacı karşılayacağını vurguladılar.