Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2002 yılından buyana ülke genelinde yürütülmekte olan “Gıda Alanlarında Eğitilmiş İşgücü Yetiştirme Projesi” kapsamında Nazilli'de düzenlenen “Mutfak Aşçılığı Kursu” sona erdi. Nazilli Nahit Menteşe Anadolu Teknik ve Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen kurslara katılan ve değişik kurumlarda görev yapan aşçılara sertifikaları törenle verildi. Törene İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, yurt genelinde düzenlenen kurs programına katılmak için yapılan başvuruları gruplar halinde eğitime aldıklarını söyledi. Sağlıklı yaşamının temelinin sağlıklı beslenmeden geçtiğine işaret eden Ercan,
gıda sektöründe çalışan bütün elemanların sağlıklı ve kaliteli ürün üretmesi konusunda eğitilmelerinin şart olduğunu ifade etti. Gıda sektöründe çalışan ancak bu alanda eğitim almamış personellerin eğitilmesi ve belgelendirilmesi için bu kursların düzenlendiğini belirten Ercan, “Sektörde çalışan kişilerle birlikte, herhangi bir mesleği olmayan ve çalışmayan genç kız ve ev hanımları da bu eğitimlere katılabiliyor.
Kursiyerlerin iyi birer mutfak elemanı olmaları ve gıda sektörünün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak en önemli amacıdır. Bu kursa devam eden kursiyerler kişisel bakım, gıda hijyeni, sanitasyon, besinlerin bozulma nedenleri, besinlerin saklanma ve depolanması, yiyecek hazırlamada dikkat edilecek noktalar, mutfakta temiz ve düzenli çalışma, ön hazırlık yapma, kazalara karşı güvenlik önlemlerini alma konularında yetiştirildi” dedi.
.Gıda sektörünün Türkiye için önemli bir iş kolu olduğuna değinen İlçe Kaymakam Caner Yıldız da; kursiyerleri ve öğreticileri tebrik etti. Türk mutfağının dünya mutfağına öncülük ettiğini dile getiren Yıldız, “Hali hazırda bu sektörde çalışan ancak mesleki eğitimi ve yeterlilik belgesi olmayan personelini böyle bir kursa katılmaya teşvik eden, mesleki eğitimin önemini kavramış işveren ve yöneticilerine teşekkür ederiz. Ayrıca kursiyerlere sağlıklı insan ilişkileri, görgü kuralları, ekip çalışması ve önemi gibi konularda da eğitimler verilmesi sosyal ilişkiler açısından çok önemlidir. Yetişmiş ve gelecekte usta birer aşçı olabilecek yeteneğe sahip kursiyerlerimizin, henüz kurs devam ederken istihdam edilebilmeleri için değişik sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerle iş görüşmesi yapmaları sağlanmıştır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 180 saat süreli “Mutfak Aşçılığı Kursunu” başarıyla tamamlayan 16 kursiyere sertifikaları İlçe Kaymakamı Caner Yıldız tarafından verildi.