İZMİR'in Buca İlçesi'nde, kabinin katta olduğunu sanarak, karanlıkta 4'üncü kattan asansöre binmek isteyen 29 yaşındaki Sevda Gürez, boşluğa düştü. İki bacağı kırılan ve ağır yaralanan Gürez tedaviye alındı.
Olay, dün saat 06.30 sıralarında Buca 206/5 Sokak, 148 numaradaki apartmanda meydana geldi. Bir elektronik firmasında çalışan Sevda Gürez, işe gitmek için 4'üncü katta oturdukları daireden çıktı. Apartmanın merdiven ışıkları yanmadığı için karanlıkta asansöre doğru yürüyen Gürez, kapıyı açtı, kabini katta sanarak adımını atınca boşluğa düştü. 4'üncü kattan zemine düşen Gürez, ağır yaralandı. Bu sırada daire kapısından bakan özel güvenlik görevlisi 30 yaşındaki Muhammet Ali Gürez, gürültüyü ve eşinin çığlıklarını duydu. Yeni olan ve sadece iki dairede oturulan apartmanda yardım isteyecek kimseyi bulamayan Muhammet Ali Gürez, polis ve itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen AKS 110 ekipleri tarafından düştüğü asansör boşluğundan kurtarılan Gürez, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Muhammet Ali Gürez 2.5 ay önce evlendiklerini, bir aydır apartmanda kiracı olarak oturduklarını, inşaat ve asansör firması hakkında şikayetçi olacağını, sorumluların cezalandırılmasını istediğini söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA