ANKARA"da, 5 katlı bir tekstil mağazasının depo olarak kullanılan 4'üncü katında çıkan yangında, yaklaşık 3 ay önce işe başlayan 16 yaşındaki Ümit adlı bir işçi hayatını kaybetti.
Saat 11.00 sıralarında, Ulus semtinde Denizciler Caddesi"ndeki bir tekstil firmasına ait mağaza ve depo olarak kullanılan 5 katlı bir binanın yün deposu olarak kullanılan 4'üncü katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın 5'inci kata da sıçradı. Yangına, takviye itfaiye ekiplerinin de gelmesiyle 15 araçla müdahale edildi. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında, 16 yaşındaki adının Ümit olduğu öğrenilen ve yaklaşık 3 ay önce işe girdiği belirtilen bir genç, asansörde yanarak öldü. Söndürme çalışmaları sırasında 3 itfaiyeci de dumandan etkilendi.
İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, yaptığı açıklamada itfaiyecilerin büyük bir özveriyle yaptıkları müdahale sonucu 4'üncü katta başlayan yangını söndürdüklerini söyledi. Kurutuz, asansörde bir kişinin mahsur kaldığını öğrendikten sonra asansöre ulaşarak söz konusu kişiyi kurtarmaya çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını belirtti.
Bu arada, yangın nedeniyle Anafartalar ve Denizciler Caddesi uzun süre trafiğe kapatılırken, binanın karşısındaki ilköğretim okulunun öğrencileri, esnaf ve yoldan geçenler söndürme çalışmalarını merakla izledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.