Yetkililer, hayatlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçmeye devam eden vatandaşların, tuvalet ihtiyaçları geldiğinde asansörleri tuvalet niyetine kullandıkları için böyle bir tedbir alma gereği duyduklarını söyledi. 
 
Ölümlü trafik kazalarının en sık yaşandığı Fuzuli Caddesi, Eski Baraj civarında, geçen sene yap-işlet-devret modeli uygulanarak lüks bir üst geçit yapıldı. Reklam karşılığı bir firmaya yaptırılan ve 600 bin liraya mal olan üst geçit, merdiven çıkmaya erinen vatandaşları kullanıma teşvik etmek amacıyla 3 asansörlü olarak inşa edildi. 85 metre uzunluğundaki üst geçit, Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğine rağmen, yine de ilgi çekmedi. 
 
Vatandaşlar, iki şeritli iki cadde üzerine kurulu üst geçidi kullanmak yerine, yol üzerinden karşıdan karşıya geçmeye devam etti. Yetkililer, insanları bilinçlendirmek amacıyla dikkat çekecek yeni yöntemler düşünürken, beklemedikleri vakalarla karşılaştı. Geçmek için üst geçide rağbet etmeyen vatandaşlar, asansörlerini tuvalet ihtiyaçlarını gidermek maksadıyla kullanmaya başladı. Bütün tuvalet ihtiyaçlarını asansör kabininde gideren vatandaşların bu davranışı, yetkilileri çeşitli tedbirler almaya yöneltti. Bu doğrultu da, ikisi gündüz, ikisi gece görev yapan 4 bekçi işe alındı. Bekçiler, 24 saat köprüyü gözetim altında tutmasına rağmen, yine de uygunsuz tuvalet vakalarının tam anlamıyla önüne geçilemedi. 
 
Proje Müdürü Erman Başman, insanları duyarlı olmaya davet ederek, "Madem köprüyü kullanmıyorsunuz, bari asansörünü kirletmeyin. Tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten sonra asansörün kapıların da tekmeliyorlar. Bekçileri görevlendirmeden önce 7 defa asansör kapısı değiştirdik. Reklam panolarına verilen zarar da cabası. İnsanlarımızın hayatını ve rahatını düşünerek yaptığımız bu üst geçide, yine halkımızın sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi. 
 
Üst geçitte görev yapan bekçilerden biri olan Orhan Ekin de, 24 saat boyunca tuvalet nöbeti tuttuklarını ifade ederek, "Şüphelendiğimiz biri olursa onunla aynı asansöre binerek eşlik ediyoruz. Vakalar önemli oranda azaldı. Fakat yine de yetişemediğimiz zamanlar oluyor. Verilen zararın külfeti ağır olunca bekçi maliyeti daha ucuza geldiği için burada bizi çalıştırıyorlar. Amacımız insanlara temiz asansör bırakmak" diye konuştu.