AFYONKARAHİSAR'da özel bir hastaneye muayene için giden avukat 57 yaşındaki Pembe Serap Taşpınar, sedye asansöründe sıkışarak hayatını kaybetti.

Bugün saat 15.00 sıralarında muayene için Özel Park Hastanesi'ne giden avukat Pembe Serap Taşpınar, sedye asansörüne bindi. Bu sırada asansör hareket etmeye başlayınca asansör ile duvar arasında sıkışan Taşpınar, kurtulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Taşpınar'ın cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olayın ardından hastaneye bir süre hasta alınmazken, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Erol olay hakkında soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Hastaneden yapılan açıklamada ise Taşpınar"a ilk müdahalenin hastane doktorları tarafından yapılmış olmasına rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Hukuki soruşturmanın yapılabilmesi için resmi kurumlara bilgi verildiğini ve gerekli incelemelerin başlatıldığını belirten hastane yetkilileri, “Üzüntümüz büyük. Pembe Serap Taşpınar"a Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.

DHA