Ran Lojistik, sermayesinin 3 milyon 200 bin liralık nominal değerdeki bölümünü 26-27-28 Ekim tarihleri arasında halka arz edeceğini açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) öncülüğünde başlatılan halka arz seferberliği, ilk meyvelerini vermeye başladı. Ran Lojistik, sermayesinin yüzde 25,2'sini 26-27-28 Ekim'de halka arz edeceğini açıkladı. Sermayesini 7 milyon 100 bin liradan 12 milyon 700 bin liraya yükselten Ran Lojistik, sermayesinin 3 milyon 200 bin liralık nominal değerdeki bölümünü halka arz ediyor. Ran Lojistik, borsadan satış yoluyla gerçekleşecek halka arzdan elde edeceği geliri antrepo ve depo yatırımlarında kullanmayı planlıyor. Ran Lojistik halka arzında, satış fiyatı 2,86 lira baz fiyattan belirlenirken, bu fiyattan beklenen gelir miktarı ise 9 milyon 152 bin lira olarak açıklandı. Reysaş'ın ardından Borsa'da işlem gören ikinci lojistik şirketi olmaya hazırlanan Ran Lojistik, halka arzın birkaç katı üzerinde talep bekliyor.

18 AY SONRA GELEN İLK HALKA ARZ

Ran Lojistik'in danışmanlığını yapan CFK Kurumsal Finansman Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Öztürk, bunun Türkiye'de 18 ay aradan sonra ilk halka arz olacağını belirterek, 'Bu halka arzın başarılı olmasını ve diğer halka arzların da önünü açmasını temenni ediyorum” dedi. Şirketin borsada bir hafta içerisinde işlem görmeye başlayabileceğini, kesin tarihin ise Borsa tarafından belirleneceğini ifade eden Öztürk, Ran Lojistik'in, endeksin en yüksek seviyesinde yapılan halka arzlardan birisi olacağını söyledi. Ran Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli de 2008 yılında şirketin 39 milyon lira ciro elde ettiğini, 2009 yılı beklentilerinin ise 32-35 milyon lira olduğunu belirtti. Reel sektörde canlanma ip uçları gördüklerini vurgulayan Benli, “Stokların tükendiğini biliyoruz. Depolarda bir miktar düşüşler oldu. Taşımalarda yüzde 80'lik kısmın geri geldiğini görüyorum. İvmenin yukarı doğru gideceğini görüyorum” dedi.

Körfez fonlarının gözü taşımacılıkta

Amaçlarının şirketin bütün depo ve antrepo yatırımlarını DTC üzerinden yapıp, DTC'yi bir gayrimenkul şirketi gibi konumlandırmak olduğunu ifade eden Öztürk, depo ve antrepo yatırımının Türkiye'de en yüksek karlılığa sahip sektörlerden bir tanesi olduğunu kaydetti. Öztürk, 'Körfez yatırımcılarının yatırım yapmak istediği alan da bu. Yapacağımız yatırım tutarı 11 milyon dolar. Bu yatırımın kendini 4-5 yılda amorti etmesini bekliyoruz. Biz buradan yüksek karlılık elde ederek yatırımcılarla paylaşmak istiyoruz. Depo antrepo yatırımlarının karlılık marjı yüzde 50'ler civarında' diye konuştu.

Piyasalara taze kan

Galata Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ataer Ekener ise, İMKB Birincil piyasada işlem görecek Ran Lojistik'in halka arzıyla ilgili maksimum lot miktarının 500 lot olacağını kaydetti. Singapur, Körfez, Avrupa ve Amerika olarak özellikle lojistik sektörüne ve Türkiye'ye çok fazla ilgi olduğunu ifade eden Ekener, 'Bizim buradaki hacmin genişlemeye müsait olması sektöre ilgiyi artırıyor. Özellikle yabancıların tarım, enerji ve lojistik sektörü üzerinde durduğunu söyleyebilirim' diye konuştu. Ekener, yurt dışında talebin oluştuğunu, insanların artık halka arzı özlediklerini ifade ederek, bunun piyasalara yeni bir kan getireceğini ve halka arza ilginin olacağını, bir kaç katı talep beklediklerini belirtti./yeni şafak