Artvin Şavşat"ta geçen hafta yaşanan sel felaketinden etkilenenlere yardıma geldiği belirtilen, Deniz Feneri Derneği görevlileri vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.
Kaymakamlık önünde dün toplanan yaklaşık 200 kişi, “Suçlular yargılansın” sloganı attı. Eylemcilerin dağılması sırasında, üzerinde Deniz Feneri Derneği logosu bulunan bir minibüs alana girdi. Kalabalık, tepki gösterdiği minibüse doğru yürümeye başladı. Bunun üzerine araçtaki görevliler kaymakamlığa girdi. Bazı kişiler araç üzerindeki “Yüzyılın iyilik hareketi” yazısına sprey boya ile kapatırken, Deniz Feneri aleyhine de sloganlar atıldı.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, Meclis"e verdiği soru önergesinde, eski RTÜK Başkanı Zahid Akman"ın, Türk Ceza Kanunu"na göre (TCK), Türkiye"de de “resmi belgede tahrifattan” yargılanması gerektiğini savundu.
Akman"ın, Almanya"ya girişinde herhangi bir yasak ya da tedbir bulunmadığı konusunda Alman resmi makamlarının düzenlediği belgede tahrifat yaptığını anımsatan Kart, Akman"ın, bu belgeyi Türkiye"de de kullandığını ifade ederek, savcıları göreve çağırdı