Son 4 ayda altın fiyatlarında yükselişin satışları durduğunu söyleyen kuyumcu çalışanı Ümit Altıntaş, “Altına ilgi her dönem çok olur ama özellikle son 4 ayılık dönemde fiyatlardaki artış ve etkili olan kriz altının cazibesini kaybettirdi. Bunun yanı sıra altın anlalar ise yükselen fiyatlardan dolayı altınlarını bozdurmaya kalktı. Bundan 4 ay önce 60–65 arasında değişen Çeyrek altın şimdi 74–75 arasında satılıyor. 22 ayar bileziğin gram fiyatı 4 aya önce 38 lira iken şimdilerde 44–45 lira arasında değişiyor. Bu artış doğal olarak satışlarımızı da düşürdü. Bu krizden dolayı bir günde vatandaş 3.5 ton altın bozdurduğunu gördük ve resmi olarak bu açıklandı. Bu kadar altın bozduruluyorsa krizin etkisi ortadadır. Bu nedenle düğün ve benzeri eğlencelerde vatandaş bütçesine göre alım yapıyor” dedi.
Altının Türk hanımlarının vazgeçilmezi olduğuna işaret eden Mehmet Öz de, “Altına eskiden bu yana her zaman rağbet olur. Ülkemizde özellikle bayanların an fazla yatırım aracı olarak kullandığı araç altındır ama bu dönemde vatandaş cebindeki parayı, borçları düşünmekten altın alamıyor. Şimdi fiyatlar arttı. Bu zamanda sonra da düşüş olmaz. Şimdi yaz dönemi başladı ve düğün ve benzeri eğlencelerin arttığı dönem ama artık vatandaş bütçesine göre alım yapıyor ya da fazla lükse kaçmıyor. Buna rağmen altın özellikle Türk hanımlarının vazgeçemediği en lüks takılardan birisi, bu nedenle gelecek dönemde Didim"de hareketliliğin artmasıyla işlerimizin artacağı umudunu taşıyoruz” diye konuştu.
Didimlilerin dışında ilçede yaşayan İngilizlerinde altın fiyatlarındaki artıştan haberdar olduğuna işaret eden Ramazan Çöklü ise, şunları söyledi: “İngilizler altını bir yatırım aracı değil, aksesuar olarak takmayı tercih ediyorlar. Bizim vatandaşımız ise altını bir yatırım aracı olarak gördüğünden İngilizlerin altına bakışı farklı, fiyatlar artınca bütçelerine göre alış veriş yapıyorlar. Didim"de şuna Altın bir gayrimenkul olmaktan çıktı. Didim"de Gayrimenkul yatırım ön planda ama altın her zaman ve her durumda cazibesini yitirmez. Biz krizin etkisinin azaldığında satışların aratacağını düşünüyoruz”