Geçtiğimiz yıl Eylül ayında inşaatına başlanan ASTİM OSB Arıtma Tesisi yaklaşık 1 milyon TL’ye mal oldu. Günlük Bin 700 metreküp su arıtma kapasiteye sahip tesis son teknoloji cihazlarla donatılırken otomasyon sistemi olarak çok az OSB’de bulunan PLC-Skoda kullanılıyor. 
KİRLİLİĞİ YOK ETTİK 
ASTİM OSB Bölge Müdürü Erdem Bilgili OSB’nin tek eksiği olan arıtma tesisini de tamamladıklarını belirterek, “ASTİM OSB 3 bin dönüm arazi üzerine kurulu ve 82 firma faaliyet gösteriyor. Bununla birlikte 21 inşaat devam ederken 8 inşaat tamamlanmış durumda. ASTİM OSB’de 3 bin 500 civarında işçi çalışıyor. Yıllardır sıkıntısını çektiğimiz arıtma tesisini tamamlayarak OSB’deki 90 tane fabrikamızın çevre kirliliğine yol açma sorununu yok ettik” dedi. 
FAALİYETE GEÇTİ
Arıtma tesisinin Ağustos ayından bu yana faaliyette olduğunu ve fabrikalardan gelen kimyasal atıkların ayrıştırıldığını kaydeden Bilgili, “ASTİM OSB’de daha çok gıda ve makine sektörlerinde fabrikalar var. Kimyasal atık üreten fabrika sayımız az. Ancak her OSB’de mutlaka bulunması gereken arıtma tesisine ihtiyacımız vardı. Son teknoloji ile donattığımız arıtma tesisinde bir de çevre mühendisi görevlendirdik. Çok yakın zamanda tesiste bir laboratuarda kurarak firmalarımızın atık denetimlerini de yapacağız. Tesisimizin tek eksiği olarak peyzaj ve çevre düzenlemeleri kaldı” diye konuştu.