Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'de, Batman'da, Yozgat'ta, Kırklareli'nde, Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkari'deki üniversitelerin, bu şehirlerin umudu, vizyonu haline geldiğini belirterek, “Bu üniversitelerimizde inanıyorum ki oralarda barışın tohumları atılıyor, inanıyorum ki ekonomik hareketlenmenin tohumları atılıyor. Belki bugün değil ama en geç yarın bunlar gerçekleşecek' dedi.
Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şûrâ Salonu'nda “5 Yılda 5000 Öğrenci Projesi' kapsamında lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek öğrencileri bilgilendirme toplantısına katılarak onlara tavsiyelerde bulundu.

2007 yılı başından itibaren yurt dışında doktora ve yüksek lisans eğitimleri alabilmeleri için öğrenci göndermeye başladıklarını belirten Erdoğan, şu anda 1408 öğrencinin bu proje kapsamında yurt dışında burslu statüde lisans üstü öğrenim gördüğünü bildirdi. Erdoğan son olarak 941 öğrenciyi 2009 yılı içinde yurt dışına uğurladıklarını belirterek, açığı kapatmak için 2010 yılında 1000-1500 öğrenci için duyuru yapma hazırlıklarının sürdürüldüğünü söyledi.

EĞİTİMDE ATILAN ADIMLAR

Eğitim alanında cumhuriyet tarihini rekorlarını kırdıklarını, her türlü imkanı seferber ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, 142 bin 600 yeni dersliğin son 7 yılda inşa edildiğini, 734 bin 784 bilgisayarı okullara kazandırdıklarını söyledi. Sekiz derslik ve üzeri tüm okullara, 29 bin 428 bilişim teknolojisi sınıfı kurulduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şu anda bilişim sınıfı oranın yüzde 95 civarında olduğunu dile getirdi. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu'nun neresine gidilirse gidilsin, artık çocukların para istemediğini anlatan Başbakan Erdoğan, “İstedikleri ne biliyor musunuz? Bilgisayar istiyorlar. 'Tayyip Amca, bana bir laptop verir misin' diyor. Buraya geldik. İşin güzelliği burada' dedi.

1.500.000

Kredi ve burs alan öğrenci sayısı

734.784

Okullara kazandırılan bilgisayar sayısı

142.600

Türkiye genelinde yeni derslik sayısı

29.428

Yeni kurulan bilişim ve teknoloj sınıfı

139


63'ü son 7 yılda kurulan üniversite sayısı

Beklentileri boşa çıkarmayın

Öğrencilerin kutlu bir yolculuğa çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Sizin için tahsis edilen kaynak bu ülkenin on milyonlarca insanının dişinden, tırnağından arttırdığı birikimlerinden ayrılmıştır. Ananızın sütü gibi helaldir. Bunu böyle biliniz. Onun için bu milletin sizden büyük beklentileri var. Bu beklentileri boşa çıkarmayacağınıza, sizin için sarfedilen birikimleri heba etmeyeceğinize canı gönülden inanıyorum. Geri döndüğünüzde de ülkemiz için, milletimiz için en iyiyi, en güzeli yapacağınızı biliyorum.”

Olağan görüşme Karargah'ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un haftalık olağan görüşmesi, bugün Genelkurmay Başkanlığı'nda gerçekleşecek. Haftalık olağan görüşmelerinden birinin Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılması konusunda daha önceden fikir birliğine varıldığı belirtildi. Bu nedenle görüşmenin Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılacağı bildirildi./yeni şafak