Telekomünikasyon Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda 3 GSM operatörü 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren isteyen abonelere ''gizli numaralardan aranmamasını'' sağlayacak.

TURKCELL UYGULAMAYA BAŞLADI

Öte yandan, GSM operatörlerinden Turkcell, ''Gizli Numaradan Arama Kısıtlama Servisi''ni bir süre önce devreye soktu. Gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek istemeyen aboneler, bu tür aramaları ücretsiz olarak engelleyebiliyor.

Bu hakkını kullanan abonelere yönelik gizli numaradan aramalarda, ''Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz'' anonsu yapılıyor.

Turkcell'in gizli numaradan arama kısıtlama servisinde, aboneler, gizli aramaları ''yıldız 253 kare'' yazarak onay tuşuna bastığında engelleyebiliyor. Servis ''kare 253 kare'' yazılarak onaylandığında ise devre dışı kalıyor.

Avea ve Vodafone'un da 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren bu servislerini devreye sokmaları bekleniyor. Her iki operatör Telekomünikasyon kurumundan ek süre talebinde bulunmadı. Bu nedenle uygulamaya itiraz hakları bulunmuyor.