Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her önüne gelenin taksici, minibüscü, servis araç sürücüsü ve kamyoncu olmayacağını belirtti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptıkları çalışma sayesinde şoförlük mesleğine standart getirildiğini anlatan Palandöken, "Tüm şoförler eğitime ve arkasından sınava tabi tutulacak. Bu sınavda başarılı olanlar mesleklerini icra edebilecek. Bu eğitimle de artık vatandaşlarımızın şikayetleri daha asgariye indirilmiş olacak." diye konuştu. İnternetli, klimalı modern bir taşımacılık yapılması için konuyu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a götüreceklerini ifade eden Palandöken, "Bu çalışmanın ve modernleşmenin Tüm ülke geneline yayılmasından yanayız. Bunun için bir defaya mahsus KDV ve ÖTV muafiyeti için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek isteklerimizi ileteceğiz. Nasıl ki metro yapımında Ulaştırma Bakanlığı belediyelere destek verdiyse aynı şekilde KDV ve ÖTV indirimi ile de taksici ve minibüsçü esnafımıza da destek verilebilir." dedi.

"MÜŞTERİSİNE BAĞIRAN DEĞİL, HİZMET EDEN BİR ANLAYIŞ ÖN PLANDA OLACAK"

Ticari araçların yenilenmesi ile daralan ekonominin önünün de açılacağını anlatan Bendevi Palandöken, şöyle devam etti:

"KDV ve ÖTV'nin ticari araçlarda bir defaya mahsus sıfırlanması ile fabrikalardaki araç üretimi artacak. Bu da yeni işçi istihdamı ve işsizliğin daha aşağılara çekilmesi demektir. Şoförler için getirilen standart ile her önüne gelen şoför olamayacak. Bundan sonra şoför esnafı ile müşteriler arasındaki ikili ilişkiler daha da gelişecek. Müşterisine bağıran değil, hizmet eden bir anlayış ön planda olacak. Kaliteli hizmet aynı zamanda ülkemizin turizmini de geliştirecek."

Taksi, minibüs, kamyon, kamyonet ve servis aracı esnafının modern, kaliteli, hızlı, konforlu taşımacılık yapmak için yoğun çalışma içerisine girdiğini ve bunun ilk adımının İstanbul'da atıldığını belirten Palandöken, "Bu çalışmaların uzamaması için tek isteğimiz esnaflarımızın desteklenmesidir. Şu an ülke genelindeki 81 bin 694 taksici, 47 bin 722 servisçi, 132 bin 297 minibüsçü, 80 bin 810 kamyoncu ve kamyonetçi ile 102 bin 385 nakliyatçı esnafımız araçlarını yenilemek istemektedir. Araçlarını modernize edecek olan şoför esnafımızdan bir defaya mahsus KDV ve ÖTV alınmamalıdır." diye konuştu.