Mahsur kaldıkları yere hiçbir araç ulaşamadığı için, kendilerini bulan dağcılar eşliğinde yine metrelerce karda saatlerce yürüyerek "sıcak dünyaya" dönebilen çığzedeler, yaşadıklarını, “Bir ara ümidimizi kestik. Artık bu dünyadan vazgeçmiştik” sözleriyle anlattılar.

RİZE"nin İkizdere İlçesi"nin Ovit Dağı Geçidi´nde cuma günü saat 18.00 sıralarında çığ düşmesi sonucu midibüste mahsur kalan sürücü ile 17 yolcu 39 saat sonra kurtarıldı. Biberoğlu Yaylası"nda mahsur kalan, Öz İspir Seyahat´a ait 25 EC 912 plakalı araçlarına ulaşan dağcılar eşliğinde yaya olarak yola çıkan çığzedeler, yürüyerek ulaştıkları araçlarla kriz merkezine taşındı.

"Kimse gelmeyecek"

Diğer yolcular ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

Yavuz Kapısız: “Kimse bize ulaşamıyordu. Kimse bizi kurtaramayacak gibi düşünüyorduk, artık dünyadan vazgeçmiştik. Tam o anda Kaçkar Dağcılık Kulübü yardıma geldi. Aracın yakıtı gece bitti. Bayılanlar, sinir krizi geçirenler de oldu. Bu yolu Allah bir daha göstermesin.”

"Şoförü uyardık"

Saliha Kaşıkçı: “Şoförü yolun kapalı olduğu konusunda uyardık. Ancak "Yolu açarlar" dedi. Ama ortada kaldık. Tabii bir tepki oldu, normal bir şeydi. Çünkü uyarılmıştı şoför. Bizi kurtaran ağabeylerden Allah razı olsun. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadık. Dua ettik. Yiyeceğimiz yoktu, az bir şeyler almıştık. Onlarla idare etmeye çalıştık. Çok açtık. Korkanlar oldu, hepimiz beraber olup üstesinden geldik. Dağ başında sevdiklerimize kavuştuk, mutluyuz.”

"Motorla ısındık"

Deniz Hacıfazlıoğlu: “Mahsur kaldığımızda umutsuzluğa kapıldık. Sonumuzun Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu gibi olacağını düşündük.”

Hızır Deniz: “Araç çok soğuk oldu. Zaman zaman aracı çalıştırıp kaloriferle ısınıyorduk. Yanımızda getirdiğimiz bazı bisküvileri yedik. Umutsuzluğa çok düştük. Saatlerce bize gelen olmayınca büyük umutsuzluk yaşadık. Sonra ilk olarak bizi ekipler geldi aldı. Çok mutluyuz.”